Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Caparov ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan ile Türkiye arasında 507 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacminin 1 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

GÜNDEM 09.06.2021, 18:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Caparov ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın açıklamasına iştirak etti.

"FETÖ iki ülke için de sorun"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları, şu şekilde:

"Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde bu irademizi bir defa daha ortaya koyduk. FETÖ başta olmak kaydıyla terör örgütleri ile mücadeleyi masaya yatırdık. FETÖ'nün hem Türkiye hem de Kırgızistan için milli güvenlik tehdidi oluşturduğu hususunda hemfikiriz. Sırt sırta vererek bu tehdidin üstesinden geleceğiz. Kırgızistan Cumhuriyeti'nin yanında olmayı sürdüreceğiz.

"Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği imkanlarla..."

Yeni sistemin getirdiği olanaklarla Kırgızistan'ın hedeflerine yol alacağına inanıyorum. Türkiye olarak bu süreçte Kırgızistan'a her türlü desteği sunacağız. 

Kırgızistan-Tacikistan arasında meydana gelen olaylar bizleri de derinden üzmüştür. Bu sorunun iki komşu ülke arasında barışçıl yollarla çözüme kavuşmasını diliyoruz. 

Görüşmelerimizde ticari ilişkilerimiz hususunda da konuştuk. 507 milyon dolar seviyesindeki ticaret hacmimizde salgına karşın önemli bir düşüş meydana gelmedi. 1 milyar dolar olarak belirlediğimiz ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için gayret göstereceğiz.

"Uçak seferleri 28'e yükseltilecek"

Aldığımız kararlar ve az evvel imzalanan metinler ile stratejik ortaklığımızın zeminini kuvvetlendirdik. Karşılıklı yatırımların geliştirilmesi hususunda değerli kardeşimle aynı düşünceleri paylaşmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Attığımız bu adımlarda inşallah Kırgızistan-Türkiye arasındaki uçak seferlerini de 28'e yükselteceğiz. Manas Üniversitesi ile ilgili atılacak adımlarda da ciddi anlamda bir dayanışmanın olması yönünde karar verdik.

"Türkiye'nin itibarı bizi memnun ediyor"

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ise "Ülkemiz, Türkiye’nin uluslararası arenada öneminin artmasından dolayı memnuniyet duyuyor." dedi.

Yorumlar (0)