Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimseyi sahipsiz bırakmadık

İzmir’de Deprem Konutları Teslim Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu ana kadar ülkemize ve milletimize hangi sözü verdiysek yaptık. Bugün itibarıyla teslim ettiğimiz konutlar da sözümüzün eri olduğumuzun en önemli örneklerindendir.” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 26.11.2021, 15:18 27.11.2021, 16:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimseyi sahipsiz bırakmadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de Deprem Konutları Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

“Yılbaşına kadar sahiplerine teslim edeceğiz”

İzmir’deki deprem konutlarının ilk etabı olan 397 konutu yılbaşına kadar tamamlayacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine yılbaşına kadar bu konutları sahiplerine teslim edeceklerini bildirdi. Bu konutların ödemeleri ve taksit planlamasına ilişkin de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk 2 senesi ödemesiz, 20 yıl vadeli ödeme planı kapsamında 2+1 daireler 740 liradan taksitli, 3+1'ler ise 1020 TL’den taksitli olarak başlayacak." ifadelerini kullandı ve sözlerine şöyle devam etti:

"Depremin ilk saniyesinden itibaren hükümet ve devlet olarak afetzede insanlarımızın yanında olduk. Yürütülen bütün çalışmaları yakın bir şekilde takip ettik. Yalnızca İzmir'in acısını paylaşmakla kalmadık, problemlerini çözecek gerekli adımları attık. Türkiye, dünyanın en etkin, en pratik, en hızlı deprem müdahale sistemine sahiptir. Başta ABD ve Avrupa olmak üzere birçok bölgede yaşanan afetlerden sonra aylarca yardım elini bekleyen insanlar olduğunu gördük. İzmir'de depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gece gündüz demeden çalıştık. Hiç kimseyi aç bırakmadık. Yıkılan evlerin ve kaybettikleri canların acısını, ek sıkıntılara ve problemlere sokmadan hallettik. Malatya'da 6 bin 287 konut, Elazığ'da 2 bin 515 köy evi ve 23 bin 677 konut inşa ederek vatandaşlarımıza hediye ettik. İzmir depreminden sonra toplam 5 bin 74 konut ve 353 dükkan yapmaya karar verdik. Bugün, sözümüzü tutuyor ve konut ve dükkanların ilk etabını depremzedelere teslim ediyoruz. Kısa süre içinde bu bölgedeki inşaatlardan 741 konut ve dükkanı da hak sahiplerine vereceğiz. Üç bölgede yatırım miktarı 750 milyon TL’dir. Rezerv alandaki projede de yılbaşına kadar 397 konutu tamamlamış olacağız ve sahiplerine teslim edeceğiz. Son 9 senedir İzmir'de riskli yapı olarak tespit ettiğimiz yaklaşık 20 bin binayı yıkmış ve dönüşüm projelerine geçmiştik. Kentsel dönüşüm projelerini yerindelik ve rıza esasına göre gerçekleştiriyoruz. 2023 projelerimizde Bergama ve Bayraklı’ya 2 millet bahçesi kazandırmak gibi bir sözümüz var. Buna ilişkin çalışmalara devam ediyoruz.”

“Tek kriter, insanımızın neye ihtiyacı olduğudur”

Afetlerin ne zaman meydana geleceğinin bilinmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Süratle riskli yapıları dönüşüme sokmaları konusunda bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Şehirlerimize hizmet ve eser getirirken ayrımcılık yapmadık. Tek ve en önemli kriterimiz, insanımızın ve ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur." açıklamasını yaptı.

“Vatandaşlara çağrı”

Vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Çevre ve şehircilik konusunda İzmir’e 23 milyar TL yatırım sağladık. 5 milyar TL’lik yatırımın inşası sürüyor. Afetlere hazırlık çerçevesinde 81 ilimizde il risk azaltma planlarını tamamladık. 3 milyon konutun dönüşümü bitti. Şu an 110 milyar TL’lik 330 bin dönüşüm projesinde çalışmlar devam ediyor. Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız 1,1 milyon konut, depremlere ve diğer afetlere karşı en büyük gücümüzdür. Vatandaşlarımızı yalnızca başlarını sokabilecekleri bir ev sahibi yapmıyor, afetlere dayanıklı dairelere kavuşturuyoruz.”

Gençlere müjde!

"Gençlere müjde vermek istiyorum.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir'deki TEKEL fabrikasını, içinde müzesi ve kütüphanesi olan bir kültür sanat merkezine çevirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Alsancak Stadı açılıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alsancak Stadı’nın tamamlandığını ve açılışının yapıldığını belirtti ve “19 yıl içinde İzmir'imize 85 milyar TL yatırım yaptık. Bugün, Alsancak'taki 14 bin kişilik 101 milyon TL yatırımla yaptığımız yeni stadımızı hizmete sunuyoruz. İsmini de Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak kararlaştırdığımızı belirtiyor ve tesisin hayırlı olmasını diliyorum.” sözlerini kullandı.


“Bay Kemal’in ortaklarına bakın öyle notunuzu verin”

CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Belediyelerin, sorumluluğundaki problemleri hükümete atmak haricinde yaptıkları başka bir iş var mı? Seçim sürecinde verdikleri sözleri alt alta sıralayın, hangisinin hayata geçirildiğine iyi bakın. Neredeyse sıfıra yakın vaat tablosu göreceksiniz. Hedefim siyasi polemik değil. Yalnızca İzmir adına üzüntü duyduğumu paylaşmak istiyorum. Hiçbir şey ortaya koymadan, ideolojik saplantılarını giydirmeye çalışanların hakiki yüzlerini gördüğünüzü biliyorum. Milletimizin hayat tarzı ve değerleri üzerinden istismar siyaseti yapan kişilerin ne bu kente, ne de bu ülkeye en ufak faydası olmamıştır. Hep yanlış, yalan ve iftira ile sizleri oyalamaya çalışmıştır. Milletin ve ülkenin ihtiyacı eser siyasetidir. CHP’nin, Bay Kemal'in ortaklarına bakın öyle notunuzu verin”

Yorumlar (0)