Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Halkımızı da çiftçimizi de faize ezdirmeyeceğiz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Alsancak Stadı ve yapımı tamamlanan 96 tesisin açılışında konuşuyor. Faiz hakkındaki yorumuyla konuşmasına başlayan Erdoğan, Merkez Bankası’nın döviz rezervinin 27,5 milyar dolardan 127 milyar dolara çıktığını ve bunda en büyük etkinin, AK Parti’nin ekonomik programı olduğunu aktardı. 

GÜNDEM 26.11.2021, 18:05 27.11.2021, 16:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Halkımızı da çiftçimizi de faize ezdirmeyeceğiz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de düzenlenen “Alsancak Stadı ve 96 Tesisin Toplu Açılış Töreni’nde” konuşuyor. Deprem konutlarını sahiplerine teslim ettiklerini belirten Erdoğan, afetlerin önüne geçilemeyeceğini fakat devlet olarak vatandaşların mağduriyetlerini ortadan kaldırmakla görevli olduklarını aktardı. Menderes, Ödemiş, Ayrancı, Torbalı gençlik merkezleri ile Ege ve Tire öğrenci yurtlarının açılışını yapan Erdoğan, “Mustafa Denizli” ismi verilen Alsancak Stadı’nın Altınordu ve Altay takımları ile birlikte kullanılacağını belirtti. Erdoğan’ın gündeminde CHP, Kılıçdaroğlu’nun söylemleri ve faiz vardı. 



“Biz, CHP’den ihanete uğramış bir Türkiye devraldık” 

Erdoğan: “CHP’nin iktidarda olduğu dönemde ülkemizde gecede 7 bin 500’ü bulan faiz gördünüz mü? Bu ülke, CHP döneminde, eli paralı tefecilerin yağmaladığı dönemlerdi. Bankaların hortumlamalarına, ihanetlerine şahit oldu. Gençler! Biz, CHP’den böyle bir ülkeyi devraldık. Bay Kemal’in bizi vuracak yeri kalmadı. Kendilerinin yalandan başka sermayesi yok. Dürüstlük namına bir sözleri yok.” 



“Vatandaşlarımızı faize ezdirmeyeceğiz” 

Erdoğan: “Merkez Bankası’nın döviz rezervi 27,5 milyar dolardan 127 milyar dolara çıktı. Nereden nereye. Bizi üretimden, cari denge odaklı ekonomi programımızdan ve istihdamdan alıkoyamayacaklar. Ülkemizdeki mandacı siyaset ve iktisatçılar, büyük ekonomik kurtuluş mücadelemizi tam tersi şekilde göstermeye çalışıyorlar. Bu faizler düşecek. Biz de çiftçimizi, vatandaşımızı faize ezdirmeyeceğiz.” 

Yorumlar (0)