Cumhurbaşkanı Erdoğan, hadis alimi Emin Saraç’ın cenaze töreninde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Camii’nde hadis alimi Muhammed Emin Saraç’ın cenaze törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Her fırsatta kendisinden istifade ettim. Yakından tanıma imkanı bulduğumuz için onu, çok mutluyuz.” dedi.

GÜNDEM 21.02.2021, 15:57 22.02.2021, 15:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hadis alimi Emin Saraç’ın cenaze töreninde…

Ülkemizin en büyük hadis alimlerinden Muhammed Emin Saraç, Fatih Camisi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Saraç’ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Erdoğan tören sırasında merhum saraçla ilgili düşüncelerini paylaştı.

“Hocamız hep öncülük etti”

Erdoğanh, 60 seneyi aşkın süredir Fatih Camisi’nde hadis, tefsir ve fıkıh dersi veren ve yüzlerce talebesi olan Emin Saraç için şunları söyledi:

“Şu anda musallada Hakk’a yolcu ettiğimiz muhterem hocamızı imam hatip okulları senelerinden beri tanıyorum. O zamandan bu güne kadar yaşadığı sıkıntılı zamanlar da bizzat ziyaret ettim. Bu ziyaretlerimde çok ama çok istifade ettim kendisinden. Merhum hocamız gerçekten ömrü bir muhaddis olarak gerek fıkıh gerek tefsir ilminde hep öncülük etti. Hep bu noktada yer aldı.

“Yakından tanıma imkanı bulduğumuz için mutluyuz”

Dolayısıyla onun rahle-i tedrisinde bulunanlar da bunun ardından gelecek süreci aynı anlayış içerisinde devam ettireceklerdir. Onların da vebali olur. Aldıkları emaneti aynı şekilde devam ettirmeleri lazım. Hep hocamızı iyi bir muhaddis, müfessir olarak bildik. Yakından tanıma imkanımız olduğu için de mutluyuz. Rabbim, ebedi alemde de bizleri haşr-u cem eylesin.”

Yorumlar (0)