Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi.

GÜNDEM 02.03.2021, 22:24
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, söz konusu görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgesel hususlar ele alındı.



"Fransa halkına başsağlığı diliyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bahse konu görüşmede, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile uzun bir süreden sonra tekrar görüştüklerini ve Macron’un şahsında Fransız halkına selam gönderdiğini dile getirdi. Fransa’nın COVID-19 mücadelesini yakından izlediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ve milletim adına salgında yaşamını yitiren Fransa vatandaşları için taziyelerimi iletiyorum.” dedi.



"10 milyon kişiyi aşıladık"

Ülke olarak aşılama faaliyetlerini çok yoğun bir biçimde sürdürürken, kontrollü normalleşme adımlarını da atmaya başladıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar yaklaşık 10 milyon kişiyi aşıladıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl Ankara Anlaşması’nın 100. yılı olduğuna işaret ederek, iki ülke ilişkilerinde, liderler arasında oluşturulan diyaloğun her zaman büyük rolü olduğunu vurguladı.

Kanuni Sultan Süleyman ve Birinci Fransuva tarafından mektup iletişimi ile temelleri atılan bu dostluk bağının birçok olumsuz olaydan başarıyla geçtiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki iş birliğinin çok ciddi bir potansiyele sahip olduğuna inandığını ifade etti.



"Bölgeye barış getirebiliriz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki kuvvetli NATO müttefiki olarak Avrupa’dan Orta Doğu'ya, Kafkasya'dan Afrika’ya uzanan geniş bölgede istikrar, barış ve güvenlik gayretlerine önemli katkılar sunabiliriz. Ülkelerimizi, vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini tehdit eden terör örgütleri ile mücadelede de müşterek olarak atabileceğimiz adımlar var. Tüm bu konularda Fransa ve Türkiye'nin dayanışma içinde hareket etmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)