Cumhurbaşkanı Erdoğan: Felaket tellallarına en güzel cevaptır

Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni 26 fabrika ve altyapıların açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu üretim tesisleri, pandeminin başından bu yana 'battık, bittik, yandık’ diye millete karamsarlık pompalayan felaket tellallarına en iyi yanıttır." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 16.08.2021, 16:21 17.08.2021, 17:21
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Felaket tellallarına en güzel cevaptır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni 26 fabrika ve altyapıların açılış törenine katıldı.

“Türkiye, çıtayı yükseğe taşımakta”

ASO 2. OSB'de, 1 milyar 600 milyon TL’lik toplam yatırım bedeliyle uygulamaya konan bu fabrikalar salgın sürecinde 1670 vatandaşa iş imkanı sunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi devletine ve milletine, yabancıların gözünden bakan özgüven yoksunlarına rağmen Türkiye ticarette, tarımda, ekonomide çıtasını daha yükseğe taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7'lik büyüme oranı yakaladıklarını ifade eden Erdoğan, ikinci çeyreği de inşallah önemli bir büyümeyle kapatacaklarını aktardı ve "Bu üretim tesisleri, pandeminin başından bu yana 'battık, bittik, yandık' diyerek topluma karamsarlık pompalayan felaket tellallarına en iyi yanıttır” açıklamasını yaptı.

“Türkiye’nin gücünü görmek isteyenleri buraya davet ediyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam ett:

“Türk sanayisinin gücünü, Türkiye'nin kapasitesini görmeyi arzu edenleri, sırça köşklerinden ahkam kesmekten ziyade, burayı ziyaret etmeye çağırıyorum. Türk ekonomisi ihracat, üretim ve talep açısından dengeli bir şekilde ilerleyerek her geçen gün bir girişim ekonomisi haline geliyor. Türkiye bir yandan ayağına vurulan prangaları parçalarken, diğer yandan ihracat ve üretimde dünyada yeni bir lige çıkıyor. 2021 yılını inşallah temel göstergelerin hepsinde, tahminleri aşan grafiğiyle taçlandıracağımıza inanıyorum." 

“Topyekun seferberliğe ihtiyaç var”

"Çevreye zarar veren bütün teknolojiler, yaşamımızı her ne kadar kolaylaştırsa da namlusu insan hayatına dönmüş silahtan farklı değildir. Önümüzdeki süreçte yeşil ekonominin gerisinde kalmamak için ek tedbirleri uygulamaya koyacağız. Ekosisteme zarar veren her girişimin sonu felakettir. Bu yüzden, vahşi büyüme yerine her anlamda merhametli büyüme prensibine riayet etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri kapsamında, özellikle teknoloji ve sanayide topyekun bir seferberliğe ihtiyacımız var. Sizlerden (İş dünyasına), muhalefetin sahte ve yalan gündemleri yerine, asıl gündemimiz olan inovasyona, yatırıma, ihracata ve üretime odaklanmanızı bekliyorum."

Yorumlar (0)