Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi müze oluyor

Diyarbakır’daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır Cezaevi müze oluyor. Cezaevi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi” dedi.

GÜNDEM 23.10.2022, 15:20 24.10.2022, 17:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi müze oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da çevre yolu, TOKİ sosyal konutları, 17 işyeri, 1 cami ve büyükşehir yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı. Burada halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun, Diyarbakır artık huzurun şehridir. Türkiye’yi huzur adası yapmak için mücadele ediyoruz. Bunu gerçekleştirmemize ne terör örgütleri ne de onların ipini ellerinde tutan emperyalist zorbalar engel olamayacak” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

“Bütün şehitlerimizin aileleri bize emanettir”

“Amasra’da kısa süre önce yaşanan acı hadiseye ilişkin açılan soruşturma devam ediyor. Bu konuda en ufak bir kusuru olduğu tespit edilen herkes hakkında gerekli tüm işlemleri uygulayacağız. Daha önce de söylediğimiz gibi, bütün şehitlerimizin aileleri bize emanettir. O emanetlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu hem devletimizin hem de bizlerin boynunun borcudur.”

“Diyarbakır annelerimiz konusunda insan hakları savunucuları nerede?”

“Diyarbakır’ın rengi terör değildir. Bir dönem kucaklaşmamızı engellemek için tüm yolları denediler. Ama bilmiyorlardı ki, bizim kalpten kalbe giden, görünmeyen yollarımız var. Biz gerekirse candan geçeriz, gönül birlikteliğimizden yine de vazgeçmeyiz. Diyarbakır annelerimiz, çok önemli bir görev üstlenmiş durumdalar. Bu annelerimiz için insan hakları savunucuları nerede? Niçin bir kez bile buraya gelip kendileri ile konuşmadılar? Neden bu annelerimizi ziyaret etmediler? Her gecenin sabahı olduğu gibi, Diyarbakır’ımızın yaşadığı karanlık günler de artık geride kalmıştır.”

“Bunların adı sözde Kürt, Kürtlükle hiçbir alakaları yok”

“Hamdolsun, Diyarbakır artık huzurun şehridir. Bunları adı sözde Kürt. Kürtlükle hiçbir alakaları yok. Bunların tuzaklarına asla düşmeyeceğiz. Ben inanıyorum ki Diyarbakırlı kardeşlerim bunların hesabını mutlaka soracaktır. Bölgemizin hem Irak’ıyla hem de Suriye’siyle artık huzura kavuşması gerekiyor. Biz bir huzur adası oluşturmak için mücadele ediyoruz. Allah’ın izniyle kimse bu konuda engel olamayacak.”

“Diyarbakır Cezaevi müze oluyor”

“Öte yandan son atamada seçmeli dersler konusunda talep edilen tüm Kürtçe öğretmenlerimizin kadrosunu açtık. Bunun yanı sıra Silvan Barajı’mız yakında faaliyete başlıyor. Babakaya Tüneli’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır, yeniden Türkiye’nin en önemli üretim ve sanayi merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Diyarbakır Cezaevi müze oluyor. Adalet Bakanlığı’mız cezaevini tamamen boşalttı. Cezaevi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi.”

Yorumlar (0)