Erdoğan: Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgesine ulaştı. Erdoğan, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Ayşe Civelek ile 9 yaşındaki oğlu Muhammet Salih Civelek'in cenazesine katıldı. Cenazenin ardından açıklamada bulunan Erdoğan, "Enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek. Enkazları kaldırarak, diğer taraftan da yıkımların yerine süratle TOKİ adına adımlarımızı atarak kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız." dedi.

GÜNDEM 25.01.2020, 15:08 25.01.2020, 17:14
Erdoğan: Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız!

Dün saat 20.55'te Elazığ'da merkez üssü Sivrice olan 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Açıklanan son verilere göre, Elazığ'da 18, Malatya'da 4 olmak üzere 22 kişi hayatını kaybetti. 

Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Erdoğan deprem bölgesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki programını iptal ederek depremin yaralarının sarıldığı Elazığ'a geldi. 

"Enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek"

Erdoğan, çöken binanın enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Ayşe Civelek ile 9 yaşındaki oğlu Muhammet Salih Civelek'in cenazesine katıldı.

Cenazenin ardından açıklamada bulunan Erdoğan, "Az önce gerek Ayşegül hanım kardeşimiz ve sevgili yavrusu Muhammed Salih'in cenaze namazlarını kıldık. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Bu tür afetler bizler içim imtihan. Biz hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini verdik veriyoruz. Şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Bunu kıyametin tefsiri olarak bilenlerdeniz. Bunu böylece yaşadık. Bu kardeşlerimiz inanıyorum ki Rabbimin cennet müjdesine kavuşanlardan. Biz devlet olarak millet olarak elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek. Enkazları kaldırarak, diğer taraftan da yıkımların yerine süratle TOKİ adına adımlarımızı atarak kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Dedikodulara kulak asmayın, olumsuz menfi propagandalara kulak asmayın." ifadelerini kullandı. 

"Ses dinleme cihazlarıyla çalışmalar sürüyor"

İnceleme yapmak üzere Mustafa Paşa Mahallesi'ne geçen Erdoğan, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Erdoğan, depremin ardından her iki tarafta çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydederek, "Bütün mesele şu anda çalışmaları yürüten AFAD, UMKE, Kızılay, Jandarma, askerimiz çalışmalarla şu ana kadar çok sayıda insanımızı enkaz altından kurtardı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin." dedi.

Bini aşkın hastanın bulunduğunu ve yoğun bakımda olanların sayısının çok az olduğunu belirten Erdoğan, "Kendilerine Rabbim'den şifalar diliyorum. Enkazlardaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Arkadaşlarımız aldıklar ses üzerine gidiyorlar. Ses dinleme cihazlarıyla çalışmalar sürüyor. Sonuna kadar gayretle devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Fırsat kollayıcılara fırsat vermeyelim"

Erdoğan, devletin tüm imkânlarıyla çalışmaların süreceğini vurgulayarak, "Konuyla ilgili olarak milletçe ortaya koyduğumuz dayanışmaya teşekkür ediyorum. Burada bir şeyi hatırlatmamız lazım, bazıları fırsat kollamaya bakar. Bu fırsatlara kapı aralamayalım. Para toplama vs. devletimizin bir ihtiyacı yok. Yardım yapılacaksa kurum belli, AFAD ile Kızılay ile yapılır. Dağıtılması gereken yerlere dağıtılır. Fırsat kollayıcılara fırsat vermeyelim." diye konuştu. 

İlk açıklama

Erdoğan, Twitter hesabından depreme ilişkin ilk yaptığı açıklamada, "Elazığ’da meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumlarımız gerekli tüm tedbirleri almaktadır. Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Sağlık Bakanlarımızı bölgeye gönderdik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, çalışmaları yakından takip etiğimizin bilinmesini istiyorum. Başta AFAD ve Kızılay olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızla Milletimizin yanındayız. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)