Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da yaptığı açıklamada En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya ve emeklilerin bayram ikramiyesine 2 bin liraya çıkardıklarını hatırlatarak “Bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz” dedi.

GÜNDEM 23.05.2023, 17:46 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kentte önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kişinin sorununu çözdüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesini 2 bin liraya ve en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkardıklarını hatırlattı. “Rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere zam sinyali verdi.

Bay bay Kemal talimatı kandilden alıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı Kandil'den aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerini PKK'nın parlamentodaki uzantıları ile yaptığını söyledi. “Ne kadar terörist varsa bay bay Kemal onlarla yürüyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin pazar günü teröristlerle el ele yürüyenleri sandığa gömeceğini vurguladı.

SSK'yı nasıl çökerteceğini biliyoruz

Kılıçdaroğlu'nun memurluğunu bile doğru dürüst yapamadığını ifade eden Erdoğan, SSK'yı nasıl çökerteceğini bildiğini söyledi.

Deprem bölgesindeki son durum

Deprem bölgeleri ne kadarını terk etmediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki molozların tamamının kaldırıldığını duyurdu. Yardımlarla depremzedelere sahip çıktıklarına belirten Erdoğan, depremzedelere 30 milyar lira ödeme yapmanın yanı sıra yıkık ve acil yıkılacak binaların enkazlarını tamamen kaldırdıklarını belirtti. Ülke genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaat inşa sürecinin başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Size verdiğimiz sözleri yerine getirene kadar durmadan dinlenmeden çalışacağız” dedi.

Hedef 650 bin yeni konut inşa etmek

Muhalefetin iftiralar attığı, eleştirdiği ve dalga geçtiği Hatay Defne Hastanesi'ni 3 ay gibi rekor bir sürede hizmete açtıklarını vurgulayan Erdoğan, dün hasta kabulüne başlandığını duyurdu. Şimdi hedefin 319 bini 1 yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konut inşa etmek olduğunu söyleyen Erdoğan, deprem bölgesine eskisinden daha sağlam, daha planlı ve daha güzel bir yer haline getireceklerini belirtti. Ekim, Kasım ayı gibi kalıcı konutların teslimine başlamayı hedeflediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkazlar temizlendikçe deprem bölgesinde hayatın yeniden canlandığını vurguladı. Deprem sonrasında diğer illere giden vatandaşların evlerine tekrar geri döndüğünü belirten Erdoğan, insanların kayıplarının yasını tuttuktan sonra hayata yeniden dört elle sarıldığını ifade etti.

Umutsuzluk girdabına sürüklenmeyeceğiz

Gerçekten büyük bir acı yaşandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 85 milyon olarak asrın felaketi ile sarsıldığımızı söyledi. “50 bini aşkın canımızda kara toprağın bağrına verdik” diyen Erdoğan, buna rağmen inancı, iradeyi ve zorluklar karşısında mücadeleyi asla yitirmediklerini belirtti. Umutsuzluk girdabına sürüklenmeyeceğin kişilerini belirten Erdoğan, “Bizler bu topraklardaki bin yıllık tarihinde nice badireler atlatmış bir milletiz. Bizler nice saldırıları göğüslemiş nice ihaneti püskürtmüş bir milletiz” dedi.

Yaptıkları üç kuruş yardımı sizlerin başına kakanlara bakıp da kendinize garip hissetmeyin

“Sırf kendilerine oy vermediğiniz diye size zulüm edenlere, size edepsizce hakaret edenlere bakıp da asla hüzünlenmeyin” diyen Erdoğan, “Yaptıkları 3-5 kuruş yardımı sizlerin başına kakanlara bakıp da asla kendinizi garip hissetmeyin” dedi. Bunu yapanların ülke ve millete gönül bağını tamamen koparmış bir avuç mahluktan ibaret olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bunlar milletle sizin düşmanınızdır diyen tek parti faşizminin günümüzdeki özentileridir. Bunlar vicdanı Anadolu coğrafyası kadar büyük aziz milletimizi asla temsil edemezler” ifadelerini kullandı.

28 Mayıs çağırısı

Ülkenin kalkınması için yapılan ve başlayan projelerin yarım kalmaması için 28 Mayıs’ın çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs tarihinde sergilenen iradeyi bu sefer daha güçlü bir şekilde 28 Mayıs'ta sandığa yansıtmaya davet etti. “Ne işimiz, gücümüz, planımız varsa hepsini bir günlüğüne erteleyeceğiz” ifadelerini kullanan Erdoğan, hayatta her şeyin kazası olduğunu ancak sandığın kazası olmadığını söyledi. Rehavete kapılmayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zafer sarhoşluğuna girmeyeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)