Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni Anayasa' açıklaması

Cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Anayasa taslağının bitmek üzere olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 07.05.2021, 14:59 09.05.2021, 08:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni Anayasa' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da kıldığı cuma namazının ardından yeni Anayasa çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

“Yeni taslak bitmek üzere”

Yeni Anayasa’ya ilişkin üzerinde çalıştıkları taslağın bitmez üzere olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Türkiye’nin kabul edeceği bir yeni Anayasa istediklerini belirtti.

Cuma namazından sonra gündeme ilişkin gazetecilerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli’nin yeni Anayasa taslağı açıklamasına değindi ve şunları aktardı:

“Milletin genelinin kabul edeceği anayasa”

"Konuya ilişkin Devlet Bey ile yaptığımız bazı görüşmeler var. Evinde ve külliyede gerçekleştirdiğimiz görüşmeler var. Yeni anayasaya ilişkin konulara da değindik. Yaptığımız hazırlıkları kendileriyle de paylaşacağız. Onlar da şu an belli bir noktaya ulaştı ve bize de anlattılar. Bizim de çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Biz de aynı şekilde onlara takdim edeceğiz. Ardından ortak bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bu çalışmayı muhalefet partilerine de takdim edeceğiz. STK'larla da paylaşarak Türk milletinin tamamının kabul edeceği bir anayasayı çıkarmak istiyoruz.”

Yorumlar (0)