Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yatay Mimari' mesajı

Beykoz Cam ve Billur Müzesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk mimarisine ilişkin gelecekle geleneği harmanlayan farklı ve yeni bir devrin başladığını açıkladı.

GÜNDEM 09.04.2021, 17:24 10.04.2021, 13:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yatay Mimari' mesajı

Beykoz Cam ve Billur Müzesi açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye mimarisine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Yatay mimari yaygınlaşacak

Türkiye’de uzun bir dönem ruhsuz ve çirkin binaların, yapıların inşa edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, mimaride artık yeni bir döneme girildiğine dikkat çekti.

Gelecek ile geleneğin harmanlandığı bir yeni devrin başladığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki süreçte yatay mimarinin yaygınlaştırılacağını açıkladı.

Özel sektöre ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Uzun bir süre Türkiye’ye hakim olan ruhsuz, kimliksiz, çirkin yapı inşasına son verip yeni bir dönemi başlatmak niyetindeyiz. Yapı inşasında gelecekle geleneği harmanlayacak yepyeni bir devri başlatmak istiyoruz. Özel sektör ve kişilerin söz konusu projelerini aynı tavırla uyguladıklarını fark ediyoruz. Bu sebeple yatay mimariyi yaygınlaştırıp uzun vadede, Türkiye'nin çehresini değiştireceğimize inancımız tam." 

“Bu mirasa hakkıyla sahip çıkamadık”

Türkiye’nin coğrafi açıdan önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin zenginliklerine ve mirasına gerektiği kadar sahip çıkamadıklarını söyledi ve sözlerini şöyle tamamladı:

"Bulunduğumuz bölgede 600 yıllık Osmanlı, 200 yıllık Selçuklu ve 100 yıla yaklaşacak bir Cumhuriyet yönetimimiz ile hemen hemen 1000 yıllık bir geçmişe sahibiz. Bu dönemde hemen hemen her yerde atalarımızın bıraktığı kültür izlerine rastlayabiliyoruz. Coğrafya insanlığın en önemli yerleşim yerlerinin başında geliyor ve çok daha önemli ve büyük zenginliği içerisinde barındırıyor. Söz konusu bu mirasımıza gerektiği gibi sahip çıkamadağımız acı bir gerçek.

Yorumlar (0)