Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yargı reformu: Dördüncü paket yakında

2013 yılında yapımına başlan Kuzey Marmara Otoyolu tamamlandı. Buradaki açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı reformu paketine değinerek “Dördüncüsünü yakında Meclis'e sunacağız'' dedi.

GÜNDEM 21.05.2021, 12:47 21.05.2021, 13:20 Hanife
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yargı reformu: Dördüncü paket yakında

Kuzey Marmara Otoyolu Habipler Kavşağı-Hasdal Kavşağı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yargı reformu paketinin dördüncüsünü yakında Meclis'e sunacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Kuzey Marmara Otoyolu

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tüm bölümlerinin tamamlandığı aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin nüfus yoğunluğu ve üretim, ticaret, turizm potansiyeli bakımından en hareketli bölgelerin başında gelen Marmara Bölgesini  ‘çepeçevre otoyolla kuşatmış’ olacaklarını söyledi. Erdoğan, toplam yatırım bedelinin, açılışı yapılan yerle birlikte 1,7 milyar dolar olan bu kesimin, ileride inşası planlanan 3 katlı büyük İstanbul tünelinin de bağlantısını kuracağını belirtti.



‘Salgın döneminde hizmete devam’

“Salgın döneminde projelerimize ara vermedik, milletimizin hizmetine verdik.” diyen Erdoğan, ülkelerin çoğunun sadece finans sektörünü ayakta tutmaya çalıştığını, Türkiye’nin ise 10 milyonlarca insanı doğrudan destekleyen programlarla hiç kimseyi yalnız bırakmadığının altının çizdi.

Erdoğan Kuzey Marmara Otoyolu'nu ülkeye getirisini ise şu sözlerle anlattı:

"Kuzey Marmara Otoyolu'nun ülkemize akaryakıttan 830 milyon lira, vakitten 1 milyar 650 milyon lira olmak üzere yıllık 2,6 milyar liraya yakın maddi katkısı ve 351 bin ton da karbon emisyon azaltımına faydası olacaktır.”


Yargı reformu paketi

Erdoğan konuşmasında yargı reform paketine de değinerek, Cumhur İttifakı olarak uzlaşıp yakında dördüncüsünü hem Meclise hem kamuoyuna sunacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Gezi olaylarıyla başlayan ve 2018 Ağustosu'nda açık bir tehdit halini alan ekonomik saldırılara, yatırımları ve büyümeyi engelleme çabalarına rağmen eser ve hizmet siyasetimizden taviz vermedik. 

Yeni Türkiye'nin önünü kesmek için bize sürekli çelme taktılar, ürettiğiniz bir şey varsa onu anlatın. Ülkemizin vaktini ve enerjisini içi boş çekişmelerle heba etmeyin. Suni gündemlerin peşinde koşmamızı sağlamak için her yolu denediler.

Maziden atiye kurduğumuz köprüyü aşkla şevkle heyecanla geçerek Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız.”

''İsrail bir terör devleti''

Filistin’deki olayları da değerlendiren Erdoğan, Filistin’in Türkiye’yi ‘yavrularının ağlamaları’ ile beklediğini, İsrail'in ne olduğunu tüm dünyaya anlatacaklarını belirterek, “Bu terör devleti İsrail'in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lazım.” İfadelerine yer verdi.

Erdoğan, tüm dünya mazlumlarının ‘güçlü bir Türkiye'nin ayağa kalktığı, kalkacağı günü’ beklediğini de sözlerine ekledi.


 

Yorumlar (0)