Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sedat Peker iddialarına sert yanıt

AK Parti’nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemdeki Sedat Peker gündemine ilişkin “Milletten umudunu kesenler, iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş gibi, şimdi de suç örgütlerine bel bağladılar” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 09.06.2021, 13:01 09.06.2021, 15:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sedat Peker iddialarına sert yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

“Meclisimiz, ülkemizi yeniden demokrasi rayına oturtmayı başardı”

Gruplar halinde milletvekilleriyle düzenledikleri kahvaltılı değerlendirme toplantılarını, Bakü ve Brüksel ziyaretlerinden sonra 24 Haziran'da tekrar başlatacaklarını açıklayan Erdoğan, "Milli iradenin tecelligahı olan bu meclis çatısı altında ortaya konan her çaba ve gayret, elde edilen her sonuç, Türkiye’yi bir adım daha hedeflerine yaklaştırmaktadır." sözlerini kullandı.

Milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir sorumluluklarının olduğunu belirterek "Cumhuriyet tarihindeki en iddialı ve kapsamlı vizyon programı 2023 hedefleriyle Türkiye’yi buluşturma misyonunun sahiplerinin başında, sizler geliyorsunuz." şeklinde konuştu.

Biri İstiklal Savaşı’nda diğeri de 15 Temmuz'da iki kez 'Gazi'lik unvanıyla şereflenen Meclisin, hemen hemen her dönemde zorlu mücadelelerden geçtiğini ifade eden Erdoğan, ülkenin işgale uğradığı bir süreçte Ankara’da toplanarak "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' düsturuyla İstiklal Harbi'ni başlatan ve sonunda da zafere ulaştıranın bu Meclis olduğunu kaydetti.

Çok partili hayata geçiş sürecinde, tek parti faşizminin kötü mirası ve baskılarına rağmen Türkiye’yi milli iradenin üstünlüğü ve demokrasi ile tanıştıranın yine bu Meclis olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhtıralar ve darbelerin yanı sıra vesayetin sinsi oyunlarıyla sürekli olarak tökezletilen Meclisimiz, her defasında milletimizden aldığı güçle  ve kuvvetle Türkiye’yi tekrar demokrasi rayına oturtmayı başarmıştır." yorumunu yaptı.

Aynı meclis kürsünün, terör örgütü PKK’nın güdümündeki partinin savunma zemini haline geldiğini, geçmişte FETÖ'nün kumpas girişimlerine de pervasızca alet edildiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı kürsü nice iftiranın, yalanın, çarpıtmanın, bühtanın mecrası olarak kullanıldı. 'Lağım çukuru' diye nitelendirilen iftiraların ve onları gündeme getiren mahfilerin peşinden gitmek, kendini ancak oraya layık görenlerin işidir. Milletten umut kesenler, gırtlaklarına kadar  terör örgütleri iç içe girmeleri yetmemiş gibi şimdi de suç örgütlerine bel bağladılar. Sadece onurlu insanların başvurduğu istifa diye bir müessese var. Neredeyse girdiği her seçimde, bu kadar oy alamazsam bırakırım' diyen fakat her defasında onurunu ayaklar altına alarak arsızca o koltukta oturmayı sürdürenler, aynanın karşısına geçerek önce bunu kendilerine söylemelidir. Bu ülkede hiç kimsenin, bu haysiyet fukaralarından haysiyet ve onur dersi almaya da ihtiyacı yoktur."

“7 Haziran 2015 seçimleri unutulmamalıdır”

Son günlerde, Meclisin art arda önemli imtihanları alnının akıyla geçtiğini ifade eden Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti.

"Bunlardan birisi de bir önceki gün 6. yıl dönümünü geride bıraktığımız 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerdir. 2013’teki Gezi olaylarıyla Türkiye’de başlayan karanlık senaryonun Meclis veçhesiyle, 7 Haziran 2015 tarihli seçimlerde karşılaşmıştır. Türkiye’nin üzerine belirsizlik kara bulutlarının zorla çöktürülmeye, eski Türkiye özlemlerinin canlandırılmaya girişildiği, terör yoluyla siyasetin dizayn edilmeye çalışıldığı 7 Haziran 2015 seçimlerinin kesinlikle unutulmaması gerekiyor."

Bu süreçte, çukur eylemleriyle ülkenin bütünlüğüne, terör örgütleri aracılığıyla, Suriye’deki çatışma ortamı fırsat bilinerek milletin güvenliğine, ekonomiye ve ülke sınırlarının dokunulmazlığına saldırılar gerçekleştirildiğine dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi:

"Ama Allah'a çok şükür milletimizle beraber omuz omuza vererek, ülkeyi çöküşe ve kaosa sürükleme oyunlarını bozduk. Her seçimde, milletimizin bize verdiği güçlü destek ve güçle milli iradenin arkasından ülkenin ve milletin geleceğini karartmaya girişenlerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Türkiye, şu an devam eden sınır ötesi harekatlarla, güney sınırlarında güvenliği sağlamıştır. Doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar birçok hamleyle birlikte ülkemizi sahillerine hapsetme çabalarına en etkili yanıtı vermiştir, ayrıca yönetim sistemini değiştirerek, tarihinin belki de en önemli reformlarından birini hayata geçirmiştir. "

“Suç örgütüne bel bağladılar”

Parti grup toplantısında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin, suç örgütü lider Sedat Peker’in ortaya attığı iddiaları gündeme ve meclis kürsüsüne taşımasına tepki gösterdi ve şunları söyledi:

“CHP Genel Başkanlığı koltuğundaki zat, dün çıkmış lağım çukurunun iddialarını Meclis kürsüsüne taşıyor. Ortaya atılan iftiraların ve onları gündeme getiren mahfilerin peşinden gitmek, kendini ancak oraya layık görenlerin işidir. Milletten umudunu kesenler, neredeyse gırtlağa kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş gibi bu sefer de suç örgütlerine bel bağladılar. Dünyada şu an uluslararası alanda ülkemize iftira atan, suç yamamaya girişen kesimlere bakıldığında, üç-dört örgütün arkalarında bulunduğunu görürüz. Biz suç örgütleriyle,  terör örgütleriyle mücadelemizi, sınırlarımıza karşı tehditleri, egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı hedef alan saldırıları, kimsenin yardımıyla değil, sadece milletimizle beraber göğüsledik. Türkiye’nin geleceği için en küçük bir programlarını, gayretlerini, projelerini ve hatta hayallerini görmediklerimizin, suç örgütleri üzerinden tedavüle sokulan iftira senaryolarının üzerine atlamalarının takdirini bizler, milletimize bırakıyoruz.”

“Hizmetlerimizin en büyük şahidi milletimizdir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için yaptıkları hizmetlerin en büyük şahidinin, milletin kendisi olduğunu belirterek "75 yılını geride bıraktığımız çok partili hayatımızın hediyesi olan demokrası, milli iradenin üstünlüğü, sandık gibi kazanımlar, darbelerin sebep olduğu kesintilere rağmen Türkiye’yi en üst lige taşımıştır." şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son 19 yılında damga vuran AK Parti’nin, bu başarıdaki en büyük pay sahibi olduğunu ifade eden Erdoğan, yalnızca parti değil, millet ve ülke olarak da hiçbir zaman, meseleleri tartışmak, konuşmak ve sonra da çözümler üretmek için başkalarının dayatmalarına itibar etmediklerini kaydetti. 

"2023'te bir kez daha göreceklerdir" 

AK Parti’yi kirli senaryolara çekme gayretlerini kabul edemeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti’yi kirli senaryoların içine ısrarla yerleştirme çabalarını kabul etmemiz mümkün değildir. Bugüne kadar Türkiye’de, tek parti faşizmi ile, darbe ve vesayet heveslileriyle de organize suç şebekeleriyle ve terör örgütleriyle de mücadele eden tek parti biziz. Yarın da bu mücadeleyi sürdürebilecek donanıma, azim ve kararlılığa, tertemiz sicile sahip tek parti yine biziz. Bizi karalayarak kendi kirli geçmişlerini örtebileceklerini zannedenler, bu ülkenin sosyal medya üzerinden değil, demokrasiyle yönetildiğini, 2023’te bir kez daha göreceklerdir." 

“Onlarla kaybedecek vaktimiz yok”

Geçmişte, birtakım suç çeteleri üyelerinin, şu veya bu siyasi şahsiyete veya kurum-kuruluşa ilişkin bulundukları ithamlara bakmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Buna karşılık, PKK'dan FETÖ’ye, bugün de organize suç örgütlerine kadar bütün yeminli millet düşmanlarının ithamlarını ülke gündemine ve bilhassa Meclis kürsüsüne taşımakta ısrar edenleri gördüğümüzde, ülkemiz adına üzülüyoruz. Biz milletimize ve ülkemize dair her konuyu, bütün taraflarıyla kamuoyu önünde oturur, tartışır, konuşur, değerlendiririz. Fakat bunu asla suç örgütleri ve terör örgütleri üyeleri üzerinden yapmayız. Onlarla bizim kaybedecek vaktimiz yok, çünkü yapacak işimiz çok.”


"Nankörlük, parayla değil"

Geçen hafta, Karadeniz’de keşfedilen gaz rezervinin müjdesini milletle paylaştıklarını hatırlatan Erdoğan, yenilenebilir enerjiden nükleer güce ve petrole kadar her türlü alanda eşi görülmemiş gelişmelere imzalarını attıklarını kaydetti. Bir yandan Filyos Limanı ile diğer yandan aynı gün Zonguldak’ta Uzun Mehmet Camisi’nin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların hepsi milletimizle hemhal olmanın eseridir. ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Sözde siyasi parti genel başkanı sıfatıyla çıkıp konuşanlara bakıyorsunuz, durmadan hep iftira atıyorlar... Neymiş, millet açmış. Aç olanları, buyrun siz de doyuruverin. Biz zaten ne gerekiyorsa bu sürecin içerisinde, tüm imkanlarımızı seferber ederek bunları gerçekleştirdik. Esnafımıza, işçilerimize yaptık, yapmayı da sürdüreceğiz. Bu anlamda en ufak bir aksama yok. Yapılandırmaysa tüm yapılandırmaları yapıyoruz. Fakat biliyorsunuz nankörlük, parayla değil. Onlar nankörlüğe yine devam ediyorlar. Varsın onlar devam etsinler. Daha yeni çay fiyatları ile hububat fiyatlarını açıkladık; şimdi de fındık fiyatlarını açıklayacağız. Milletimizden güzel haberler alıyoruz ama bunlar, 'Millet aç' diyor. Ben Rizeliyim ve Rize'deki çay müstahsilini çok iyi bilirim. Yine Trakya'dan oradaki üreticilerin, çeltik üreticisinin tavrının ne olduğunu ben çok iyi biliyorum. Fakat bunlardan habersiz olanlar, kalkıp çeltik üreticisi ne üretir diyemez. Çünkü, bundan anlamaz ki. Çeltik üreticisine ne verilmiş diye sorsak inanın onlar bunu da bilmezler. Bütün bunları, oradaki kooperatiflerin yöneticileriyle de bizzat görüşerek adımlarımızı attık. Çayda, hububatta aynı şekilde adım attık, atmaya da her zaman devam edeceğiz."

“Marmara Denizi’ni temizleyeceğiz”

Marmara Denizi’nin 2021 yılının sonuna kadar tamamının Koruma Alanı ilan edildiğini anımsatan Erdoğan, “Atık su arıtma sistemlerimizi en ileri teknolojiye taşıyarak Marmara'yı temizleyeceğiz." açıklamasını yaptı. Erdoğan ayrıca, müsilaj konusuna ilişkin kalıcı çözüm için de yol haritasını içeren Stratejik Planı 3 ay içinde tamamlayacaklarını duyurdu.

Yorumlar (0)