Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhtarlara müjde! İşte yeni muhtar maaşları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 sene aradan sonra bugün, Beştepe’de muhtarları kabul etti. Beştepe'de muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtar maaşlarının 4 bin 250 TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

GÜNDEM 19.01.2022, 15:25 19.01.2022, 15:55
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhtarlara müjde! İşte yeni muhtar maaşları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak 3 sene önce ağırladığı muhtarlarla bugün tekrar buluştu ve Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'na katıldı.

“Muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çıktı”

Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtar maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarıldığını söyledi ve "Muhtar maaşlarının asgari ücretten az olmasına gönlümüz razı olmadı. Değerlendirmelerimiz sonucunda muhtar maaşlarını asgari ücret düzeyine, yani 4 bin 250 TL yükseltmeye karar verdik. 

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak belirledik. Muhtarların özlük haklarında; maaşlarının artırılması, devlet tarafından SGK primlerinin ödenmesi, silah ruhsatı harcı muafiyeti gibi birçok iyileştirmeler gerçekleştirdik. Sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. Muhtar maaşlarının asgari ücretten az olmasına gönlümüz razı olmadı. Değerlendirmelerimiz sonucunda muhtar maaşlarını asgari ücret düzeyine, 4 bin 250 TL’ye yükseltmeye karar verdik. Bir diğer büyük çalışmamız da muhtarlık hizmet binalarına ilişkindir. Mahalli mimariye uygun bir biçimde yapacağımız muhtarlık binalarına ilişkin projeyi tamamladık, yakında inşasına başlıyoruz. Ankara'da 19 Ekim’de muhtar konukevini hizmete açıyoruz.”

“Benim için ‘muhtar bile olamaz’ diye başlık attılar”

“24 sene önce siyasi yaşamımız bitirilmek istenirken gazeteler, bu kardeşiniz hakkında 'muhtar bile olamaz' şeklinde başlık attılar. Bu sözler, onların zihin dünyalarında muhtara verdikleri değeri gösteriyor. Bu zihniyet kim? CHP... Geçtiğimiz gün Şanlıurfa'da 'elektrik parasını almayacağız, ücretsiz olarak vereceğiz' dedi. Elektrik belediyelere bağlı bir şey değil. Bunların semtlerine dürüstlük hiç uğramamış. Muhtarlar bu oyunu bozacak. İnsanlarımızın problemlerine çare olan muhtarlarımızla birlikte nice yollar gideceğiz. Daha sonraki toplantımızı kadın muhtarlarımızla bu salonda yapmayı hedefliyoruz. Kadınlarla verilecek olan mücadelenin ne derece kutsal olacağını biz çok iyi biliriz. SİHA'larımızı, İHA'larımızı yaptık. Yapamaz diyenler şimdi bu araçlarımızdan istiyor. Büyük devletler, şehir hastanelerimizin projelerini bizden istiyor.”

"26 adet havalimanımız vardı, bugün 56 tane var. Bunların, daha önce aklı neredeydi, niye yapmadılar? Denizin üzerine Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa ettik. Osmangazi Köprüsü'nü inşa ettik. Durup dururken olmadı bunlar. Akıl işi.  Yerlilik oranımız savunma sanayiinde yüzde 20'den 80'lere ulaştı. Dünyanın ilk 10 ülkesi arasına Türkiye’yi sokma hedefine yürüyoruz. Milletimiz ve ülkemiz için büyük hayaller kurarken, insanlarımızın yaşadıkları problemleri görmezden gelmiyoruz. Asgari ücretten, emekli ve memur zamlarına kadar vatandaşımızı fahiş fiyatlara ezdirmeyecek girişimlerde bulunduk.”

“Kur Korumalı Hesaplara ilgi artıyor”

“Hesaplarını, bankalarda kur korumalı mevduata çevirenlerin sayısı günden güne artıyor. Dengesiz döviz talebin kaynaklı piyasalarda artık sıkıntı yaşanmayacak. Kurun istikrar kazanmasıyla birlikte kimse artık bu bahaneyle saçma sapan fiyatlandırmalar yapamayacak. Kurda olduğu gibi kısa sürede enflasyondaki köpüğü de alacağımıza inanıyorum.”

Yorumlar (0)