Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: 'Bu ne terbiyesizlik, bu ne edepsizlik'

AK Parti’nin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partilerine müsilaj benzetmesi yaptı ve "Kıyılar nasıl müsilaj tehdidi altındaysa siyaseti kirleten bir müsilajla da karşı karşıyayız" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 30.06.2021, 13:57
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: 'Bu ne terbiyesizlik, bu ne edepsizlik'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Muhalefete müsilaj benzetmesi

2023’e yaklaşıldığı dönemde Türkiye’ye ve AK Parti’ye saldırıların artacağını öne süren Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete müsilaj benzetmesi yaparak eleştirilerde bulundu ve şunları söyledi:

"2023’e yaklaştıkça Türkiye’ye ve AK Parti’ye karşı saldırıların artacağı görülüyor. Türkiye'nin önünü kesme çalışmalarına muhalefet partileri ortak olmaktadır. İktidar ve muhalefet arasında daima çekişmeler olmuştur fakat bu defa farklı. Nasıl kıyılar müsilaj tehdidi yaşıyorsa siyasette de milli ve yerli tüm adımları yok etmeye gayret gösteren ve siyaseti kirleten bir müsilajla mücadele halindeyiz. Başını CHP'nin çektiği müsilaj, milletimizin üstüne yağmur gibi yağmaktadır. Sehven yanlış bilgi verme söz konusu değil bilinçli olarak çarpıtma ve yalan stratejisi izlenmektedir. (Sosyal medyaya yönelik düzenleme) Bizim de artık acilen gündemimize almamız gerekiyor. Bu kişilere göre; cumhurbaşkanından, bakanlarından bürokratlarına kadar hemen herkes yolsuzluk içinde, vatana ihanet etmekte. Herkes yanlış, herkes uyuşturucu kaçakçısı. Aklına gelen her çeşit aşağılık sıfatla ülkesini itham edecek seviyede kendisini kaybetmiş ruh haliyle karşı karşıyayız. Türkiye, CHP zihniyetinin iftira ve yalan zulmüne maruz kalmaktadır. Bunun ismi yalan terörüdür. Bizim artık bu ruh hastasına ayıracak bir saniyemiz yoktur. Artık siyasetin değil, CHP Genel Başkanı artık psikiyatrinin konusudur. İnşallah doktorlar, bir teşhis koyabilir. Bize düşen de Allah şifa versin demektir.”

Erken seçim iddiaları

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim iddialarına yönelik sözlerine yanıt veren Erdoğan, “6 ay sonra seçim olacakmış sizler de duydunuz mu? Bay Kemal diyorsa eğer doğrudur. Türkiye'nin seçim takvimi 2023’tür.” sözlerini kullandı. CHP başta olmak üzere muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu topraklarda, Osmanlı'dan miras demiryolu projelerinin tamamını Gazi Mustafa Kemal'in ardından CHP rafa kaldırdı. CHP, vurulan her kazmanın önüne dikilmiştir. CHP, üç köprüye de karşı çıkmıştır. Ne kadar bölünmüş yol, hastane, baraj, otoyol varsa hepsinin önünü CHP kesmeye çalışmıştır. Kanal İstanbul için aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar. Yeminli Türkiye düşmanları dahi bu seviyeye çıtayı indiremez. Kredi verirseniz ödemeyiz diyorlar. Şimdiden bunların, devlet nedir, yönetmek nedir’den haberleri yok. Uluslararası bir tahkim sistemi var, ama haberleri yok. Biz iktidar olunca önceki borçlanmaları biz ödemedik mi? Ödedik, hâlâ ödüyoruz. Neden? Devlet budur çünkü onun için fakat bunlar devlet değil zillet. Biz Kanal İstanbul’u gündeme getirdik, onların ise varsa daha cazip bir proje önermelerini isterdik. Daha iddialı projeler geliştirmelerini beklerdik. Şehir hastaneleri dedik. Vatandaşlarımızın hiçbiri sağlık sistemi dışında kalmayacak dedik. Onlardan çarpıcı projeler beklerdik. Bu örnekleri birçok alanda verebiliriz.”

“Türkiye Kanal İstanbul projesine kavuşacak”

“Kanal İstanbul hakkındaki açıklamalarıyla bile ne yasa ne anayasa ne de devlet adabı bildiklerini, millete saygılarının olmadığını ortaya koymaktadırlar. Türkiye mutlaka Kanal İstanbul projesine kavuşacak. Kanal İstanbul'u İstanbul’un geleceğini kurtaracak eser olarak görüyoruz. Kanal İstanbul'un temelini atarak bismillah dedik. Deplase çalışmalarından sonra kazı çalışmalarına başlıyoruz. İki tarafta inşa edilecek 500 bin kişilik kentler ek nüfus değil depreme hazırlık kapsamında kentsel sıkışıklığın önüne geçmeye yöneliktir. Bunlara göre neymiş, yeterince tartışılmamış. 11 sene önce biz kamuoyuna açıkladık. Bunca sene neredeydi aklınız. Bunlar yalnızca dedikodu üretsinler, yalan terörü ile aldatmaya kalksınlar. İstanbul’a yönelik sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin Kanal İstanbul konusunda ileri geri konuşması, onları komik duruma düşürmekten başka bir şeye yaramaz.”

Katarlılara sınavsız tıp iddiaları

Katarlılara ilişkin sınavsız tıp iddialarına yönelik de sert açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Katarlıların sınavsız bir şekilde üniversiteye gireceği yalanını söyleyecek kadar alçalabilen bir zihniyet bulunuyor. Bu ne terbiyesizliktir, ne densizliktir.  Kalkıp 'Katarlı öğrenciler üniversiteye sınavsız girecek' diyorsunuz. Tepeden tırnağa tamamıyla yalan. Yalan dersini bunlar özellikle alıyorlar. Kendi yanındakilere de aldırtıyor. Gelen haberlerin doğruluğunu yanlışlığını araştırmaya bile tenezzül etmiyorlar. Bu anlaşma, 12 ülkeyle 1994 yılından beri mevcut olan Askeri Sağlık İşbirliği Protokolü'nün, Katar'la da anlaşmasının yapılmasından ibarettir. Kılıçdaroğlu'na inanan ve güvenen kendi tabanı, bunu daha ne kadar sürdürecek. Yaptıkları herhangi bir eser yok. Herhangi bir bölgede bir çeşmenin musluğunu açmak için gidiyor, onun da ismi açılış oluyor. Arıtma tesisi için temel atmama töreni düzenliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine bunlar daha yeni yeni giriyor." 

Yorumlar (0)