Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması

Kütüphane Söyleşilerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi’nin Montrö sözleşmesi ile hiçbir ilişkisinin olmadığını açıkladı.

GÜNDEM 14.04.2021, 16:26 14.04.2021, 18:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütüphane Söyleşilerinde gençlerden gelen Kanal İstanbul projesine ilişkin soruyu yanıtladı.

"Montrö ile uzaktan yakından ilgisi yok"

Kütüphane Söyleşileri çerçevesinde gençlerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Kanal İstanbul’a ilişkin soru soruldu.

Proje için "42-43 kilometre uzunluğundaki bu kanalla, Karadeniz’i Marmara’ya bağlayacağız.” sözlerini kullanan Erdoğan, şunları aktardı:

"Karadeniz’den ve Marmara’dan gelen gemilerin bekleme beklememe gibi süreçlerin hepsi bizim kudretimizde. Bu projenin Montrö ile uzaktan yakından ilişkisi yok. Çünkü Montrö, İstanbul Boğazı ile ilgili bir antlaşmaydı.Bu sebeple kendi egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı bütünüyle tesis edeceğimiz bir eseri milletimize kazandırıyoruz. Montrö ile hiçbir ilgisi olmayan Kanal İstanbul ne yapacaktır? Böylece çok daha rahat ve huzurlu olacaktır. Kanal İstanbul’u tamamladığımızda İstanbul, oldukça büyük bir zenginliğe kavuşacak. Bu vesileyle İstanbul Boğazı da çevrecilik bakımından önemli oranda rahatlayacaktır."

Yorumlar (0)