Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadına şiddet tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir insanlık suçu olarak nitelendirdiğim, kadına yönelik her çeşit ruhsal ve fiziki şiddeti ve ayrımcılığı bir defa daha en sert biçimde kınıyorum." dedi.

GÜNDEM 07.03.2021, 19:51 08.03.2021, 14:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadına şiddet tepkisi

Son günlerde artış gösteren kadına şiddet vakaları, tüm Türkiye tarafından büyük bir şiddetle kınanıyor.

"Kadına şiddeti en sert biçimde kınıyorum"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebi ile bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bahse konu mesajında, kadına şiddete yönelik hassasiyetini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına şiddeti en sert biçimde kınadığını vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"Bir insanlık suçu olarak nitelendirdiğim, kadına yönelik her çeşit ruhsal ve fiziki şiddeti ve ayrımcılığı bir defa daha en sert biçimde kınıyorum.

"Mücadelemiz devam edecek"

Kadınlarımızın şiddete uğramadıkları bir ortamı meydana getirmek için verdiğimiz mücadeleyi büyük bir hassasiyetle ve kararlılıkla devam ettireceğiz. Geçtiğimiz hafta içi duyurduğumuz İnsan Hakları Eylem Planımızda da kadına karşı işlenen suçlarla mücadeleyi güçlendirecek adımlara öncelik verdik. Diğer yandan, aile yapısı düzenini bozmayı hedefleyen her türlü söylem ve girişimin de karşısında olmaya, kadın ve erkek, bir bütün olarak ailenin kutsallığını korumaya devam edeceğiz."

Yorumlar (0)