Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fetih kutlaması mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz sene Ayasofya'yı tekrar ibadete açarak, önceki sene Büyük Çamlıca Camisi'ni hizmete vererek, dün de Taksim Camisi'nde ilk cumayı kılarak ecdadın mirasına sahip çıktığımızı gösteriyoruz." dedi.

GÜNDEM 29.05.2021, 21:38 30.05.2021, 13:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fetih kutlaması mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Okçular Vakfı 9'uncu Uluslararası Fetih Kupası programına mesaj gönderdi.

Erdoğan, "Uluslararası Fetih Kupası'nın 9'uncusu sebebi ile Okmeydanı'nda bir araya gelen kıymetli sporcularımız, kıymetli misafirler, hepinizi en içten duygularımla, muhabbetle selamlıyorum." diyerek başladığı konuşmasında, İstanbul'un fethinin 568'ıncı yıl dönümünün hayırlı olmasını temenni etti.

"30'dan fazla ülkeden sporcu katıldı"

Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak kaydıyla İstanbul'u fethedip milletin ebedi kenti haline getiren kutlu ordunun her bir bireyine şükranlarını gönderen Erdoğan, "Bin senedir bu toprakların vatanımız olması için gözlerini bir an olsun kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla yad ediyorum. Fetih Kupası'na ülkemiz ile özellikle 30'dan fazla ülkeden gelerek katılan 200 sporcumuza başarılar temenni ediyorum. 'Ya Hak' diyerek attıkları okları ile fetih ruhunu günümüze taşıyan okçularımıza özellikle teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Emanete sahip çıkıyoruz"

Söz konusu yarışmanın bir spor karşılaşması olmanın çok ötesinde çağlar açıp çağlar kapatan o büyük dönüm noktasının anlamının gelecek nesillere aktarıldığı bir kültür festivali olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Salgın koşulları nedeni ile arzu ettiğimiz coşkuyla yapamıyor olsak da Fetih Kupası'nda somutlaşan fetih heyecanının bütün gençlerimizin kalplerini dalga dalga sardığına inancım tam. Geçtiğimiz sene Ayasofya'yı tekrar ibadete açarak, önceki sene Büyük Çamlıca Camisi'ni hizmete vererek, dün de Taksim Camisi'nde ilk cumayı kılarak ecdadın mirasına sahip çıktığımızı gösteriyoruz. Direkt olarak insanımıza sunduğumuz nice hizmetlerimizle kentimizi geliştirip güzelleştirerek emaneti koruyoruz."

Yorumlar (0)