Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Elon Musk'a anlamlı hediye

Türkiye'nin 8’inci uydusu TÜRKSAT 5B, SpaceX'in Falcon 9 roketi aracılığıyla 19 Aralık Pazar günü fırlatılacak. Törenden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yoluyla görüştüğü SpaceX ve Tesla’nın kurucusu olan Elon Musk'a bir NFT armağan etti. Söz konusu dijital görsel, 5 bin adet çocuğun uzayla ilgili görselleri ile bir araya getirilerek özel olarak oluşturuldu.

GÜNDEM 17.12.2021, 17:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Elon Musk'a anlamlı hediye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, dün SpaceX ve Tesla’nın sahibi Elon Musk ile gerçekleştirdiği video konferansın görüntüleri yayınlandı.

Türksat 5B fırlatılıyor

Erdoğan söz konusu görüşmede, Türksat 5B uydusunun SpaceX aracılığıyla 19 Aralık Pazar günü uzaya fırlatılacağını anımsattı.

Erdoğan’dan, Musk’a NFT hediyesi

TÜRKSAT 5A uydusunun 2021’in ocak ayında uzaya fırlatıldığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı yıl içinde 2 uydu gönderen nadir ülkelerden biri olduk. TÜRKSAT 5A’yı gönderdiğimizde çocuklarımızdan, bir uydunun ve uzayın onların hayal gücünde nasıl bir yer tuttuğunu resmetmelerini talep ettik. Çocuklarımızdan harika geri dönüşler aldık. 5 bini aşkın resim bize ulaştı. Her biri güzel ve güçlü hayallerin ürünü olarak değerlendirilebilecek 5 bin resmi ise dijital bir menkul olarak bilinen NFT’ye dönüştürerek TÜRKSAT 5B'yi meydana getirdik. İşte bu anlamlı ve güzel NFT’yi size armağan etmek isterim. Evlatlarımızın gözlerindeki pırıltı, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin otonom ve uydu teknolojileri alanında, siber dünya ve yapay zeka konusunda nerelerde olacağının kanıtı niteliğindedir."

Elon Musk: “Gelecekte Türkiye ile pek çok yapmayı bekliyorum”

NFT hediyesi için Cumhurbaşkanına teşekkür eden Elon Musk, uydunun fırlatılmasını ve gelecekte Türkiye ile pek çok şeyi birlikte yapmayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

Yeniden Erdoğan ile görüşmenin büyük bir onur olduğunu aktaran Elon Musk, Türkiye'yi bir defa daha ziyaret etmek istediğini iletti.

Yorumlar (0)