Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekrem İmamoğlu’na tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin temel atma töreninde konuştu. Erdoğan, konuşmasında İBB Başkanı İmamoğlu'na tepkisini dile getirdi ve "Bu alanda atılmış olan herhangi bir adımı bulunuyor mu?" dedi

GÜNDEM 20.05.2022, 17:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekrem İmamoğlu’na tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin açılış töreninde konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan törende yaptığı konuşma sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eşleştirdi. Erdoğan, "Şu an İstanbul'un Belediye Başkanlığı'nı yapan şahsın bu alanda atılmış olan herhangi bir adımı bulunuyor mu? Gelin siz de bu tür eserler inşa edin. Bir suyu açmak ile biz de hizmet ettik demeniz mümkün değil. Bu ülkenin darda kalmış insanına elinizi uzatın ve bu tür işleri yapın ki bizler de sizi alkışlayalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından diğer önemli başlıklar ise şöyle:

Erdoğan: "Darülaceze için bağış desteği bekliyoruz"

Darülaceze için bağışların önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, "Darülaceze hayırsever vatandaşların bağışları ile ilerleyen bir kurumdur. En büyük desteği de devletin yanında olan bağışçılardan da bekliyoruz" dedi.

Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bireylere değer göstermek tabi ki önemlidir. Fakat bunlar yalnızca günü kurtarır. Aile kavramının merkezinde bulunduğu güçlü bir yapı oluşturmadan, bunlar ne yazık ki geleceği kurtarmaya yetmeyecektir" dedi.

Darülaceze için planlanan yenilikler

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burası ile ilgili çalışmalara değindi ve şöyle dedi:

"Engellilerimizi, kimsesiz çocuklarımızı ve yaşlılarımızı sosyal çatımızın altında bir arada yaşatmak isteğindeyiz. Darülaceze sosyal hizmet şehri tamamlandığı anda dünya üzerinde bu alanın tek örneği olacak. Türkiye bugün dünyanın en iyi çalışan, en kuşatıcı olan sosyal destek hizmetine sahip bir devletidir. Bizim ülkemiz gibi asla başka bir örnek bulunmuyor."

Erdoğan: "Köklerimiz ile bağımızı asla koparmayacağız"

Konuşmasında Türk aile yapısı hakkında önemli noktalara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aile yapısında meydana gelen yıpranma, değerlerimizin geleceğinde ne yazık ki bir belirsizliğe de yol açmıştı. Huzurevinde yaşamını sürdüren yaşlılarımızın büyük bir bölümünün iyi gelire sahip olan çocuklarının olmaları oldukça düşündürücüdür. Eğitim ilk önce ailede başlar, hatta ana karnında başlar. Okul yalnız başına bu eğitimi veremez. Okul ailede atılan temel eğitimin üzerinden inşasını yürütür. Batı tarzı olan bir refah anlayışına sahip olmak için köklerimiz ile bağımızı asla koparmayacağız" ifadelerini dile getirdi.

Fetih Şenliği, Atatürk Havalimanı’nda yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında İstanbullu vatandaşlara "Fetih Şenliği" müjdesini de verdi. Erdoğan, "Bu sene İstanbul'a yakışır şekilde Fetih Şenliği gerçekleştireceğiz. Fetih Şenliğini hep beraber Atatürk Havalimanı'nda yapacağız" dedi.

Yorumlar (0)