Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dijital faşizm uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bireyi bir isim veyahut numaradan ibaret gören dijitalleşmenin sonu faşizmdir. Bu faşizme karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz." dedi.

GÜNDEM 26.11.2020, 14:11 26.11.2020, 14:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dijital faşizm uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde "Dijital Çağda İnsan Kalmak" temasıyla düzenlenen çevrimiçi 4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katıldı.

Konferans yoluyla zirveye katılan Erdoğan, dünyada yaklaşık olarak bir asırdır devam eden siyasi, küresel ve ekonomik güç dengelerindeki sarsıntıların sancısının feci bir şekilde yaşandığını kaydetti.

"Dijital faşizme karşı topyekün mücadele..."

Numara ve isimden ibaret dijitalleşmenin bir faşizme yol açtığını kaydeden Erdoğan, dijital faşizme karşı hep beraber mücadele edilmesi gerektiğini söyledi:

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Bize göre insanı merkeze almayan herhangi bir gelişmenin kıymeti ve kalıcılığı mümkün değil. Ayrımcılık ve şiddete ilişkin sorunların çözümüne ilişkin daha büyük bir hassasiyet gösterdik."

"Artık dünyada savaşların dahi dijital tabanlı bir hale dönüştüğü bu dönemde oluşabilecek sorunları tahmin etmek çok da zor değil. Kişiyi bir isim ve numaradan ibaret gören dijitalleşme anlayışının sonu faşizmle biter. Hep birlikte dijital faşizme karşı mücadele etmeliyiz."

Salgınla mücadele...

"Gelişmiş olan ülkelerin salgınla mücadeleye ilişkin yaşadıkları zorluklar siyasi ve ekonomik gücün kendi başına yeterli olmadığını göstermiştir. 

Haberleşme altyapısı hedefi

"Hedefimiz, haberleşme altyapısına dahil olmayan tek bir karışı ülkemizde bırakmamaktır. Teknolojiyi üretenin de geliştirenin de kullanıcısı olan insana karşı sorumluluğu yalnızca kazanç parantezine hapsetmenin önüne geçmek lazımdır."

Modern köleliğe karşı uyarı...

"İnsanın geleneksel yaşam tarzında çeyrek asır süredir yaşanan radikal değişimin sonu eğer doğru altyapı ile desteklenmezse modern bir köleliğe gidebilir.

Yorumlar (0)