Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem açıklaması

AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mevcut durumda 912 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 5 bin 385 vatandaşımız ise yaralanmıştır" dedi. Gelen verilere göre ölü sayısına ilişkin bilgilerin güncellendiği kaydedildi.

GÜNDEM 06.02.2023, 13:48 06.02.2023, 16:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem açıklaması

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın ilçesi Pazarcık olan ve 10 kenti etkisi altına alan 7,4 şiddetindeki depreme dair çalışmalar hakkında bilgi almak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığına geçti. AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen değerlendirmelerin sonrasında basın toplantısı düzenleyen Erdoğan şunları dile getirdi:

“Bütün olanaklar seferber edildi”

"Bu gece saat 04.17 sularında son bir asır içerisinde meydana gelen 1939 Erzincan depreminin ardından en büyük felaketle sarsıldık. Devletimiz, deprem olduğundan başlayarak bütün kurumları ile faaliyete geçmiştir. Valiliklerimiz kendi kentlerindeki bütün olanakları seferber etmiştir.

Depremin etkisi altında olan 10 kentte mevcut valiliklerimizle beraber onlarla beraber 10 vali daha göreve getirilmiştir. Mevcut durumda 9 bin personel arama kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirmekte, bölgeye dışarıdan gelenlerle bu rakam devamlı olarak artmaktadır. Şu ana kadar 912 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 5 bin 385 vatandaşımız ise yaralanmıştır."

“85 milyon tek yürek, tek bilek”

“Depremin ağır tahribata neden olduğu kentlerimizde yıkılan binaların altında kalan kişilerin tespiti ve kurtarma çalışmaları kesintisiz bir biçimde devam ediyor. Enkaz altından çıkarılan kişi sayısı ise 2 bin 470'e ulaşmıştır. Yıkıldığı belirlenen bina sayısı ise 2 bin 818 olarak belirlenmiştir. Uluslararası yardımlar adına da ülkemizle görüşmeler sağlanmaya başlanmıştır. AB ve NATO dışında 45 ülkenin yardım teklifi bizlere ulaşmıştır.

Yardıma gidecek kurum ve kişiler AFAD ile koordinasyon içerisinde davranmalı. Bunun haricinde yapılan yardımlar kargaşaya neden olmakta, amaca ulaşılmasını zorlaştırmaktadır. Gün, 85 milyon tek yürek, tek bilek olma günüdür."

Yorumlar (0)