Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çağrı: "2023'te aday olmaya yüreğin yetecek mi?"

Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulundu ve 2023 seçimlerini işaret ederek “Aday olmaya yüreği yetecek mi?” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 01.06.2022, 12:50 01.06.2022, 13:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çağrı: "2023'te aday olmaya yüreğin yetecek mi?"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. 

Erdoğan’dan TBMM’ye teşekkür

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ülkemizin ufkunu aydınlatan ve önünü açan yasama çalışmalarına katkılarınız sebebiyle teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızı takdirle izliyorum. TBMM ne kadar etkin ve verimli çalışırsa ülkemiz, o derece hedeflerine hızlı yaklaşır. Konya-Karaman YHT'yi, TUSAŞ tesisini hizmete sunduk, organize sanayi bölgeleri eğitim merkezlerini açtık, Söke'de en büyük kağıt fabrikasının açılışını yaptık, afet konutlarını Giresun'da teslim ettik, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü, Tokat Havaalanı'nı, Faselis Tüneli'ni, İdlib'de ve diğer alanlarda 100 bin briket evden bitenleri açtık. Rize-Artvin Havalimanı'nın gururunu paylaştık. İstanbul'un Fethi'nin 569. yıldönümü sevincini, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve 560 bin kişinin katılımıyla paylaştık. İstanbul'a bir emanet yerine talan edilecek bir nimet gözüyle bakanlar, yalnızca fethin sırrını, Osmanlı'yı değil, Cumhuriyet'i de bugün yaptıklarımızı da anlayamaz.”

Ayasofya’nın açılması: “Medeniyetimizdeki yerini yeniden almıştır”

Ayasofya ile ilgili de konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Tarih, fethettiğimiz her alanda huzuru ve güveni hakim kılmak için sergilediğimiz mücadelenin şahididir. Bayrağımızı bugün de dalgalandırdığımız her yeri esenlik yurduna getirmenin mücadelesini gösteriyoruz. 84 yıl sonra Ayasofya'yı, asli hüviyetine kavuşturarak fethin bağrındaki yarayı Allah'a şükürler olsun kapattık. Ayasofya, medeniyetimizdeki yerini İstanbul'un kalbinde yükselen sancak olarak tekrar almıştır. Fatih'ten sonra uzunca bir süredir harap durumdaki İstanbul'un kısa sürede büyüleyici bir güzelliğe büründürülmesi Avrupa ülkelerinin de ufkunu genişletmiştir. Rönesans'ın izini takip ettiğinizde bu topraklarda kendinizi bulursunuz"

Atatürk Havalimanı’nın Millet Bahçesi yapılması

Muhalefet partileri, 'Bunlar kaçkın, buraya bunları alamayız' diyor. ‘Bunları, geldiğimizde geldikleri yere göndereceğiz' diyor. Aramızdaki fark bu, gayri medeni bunlar. İstanbul'a hangi hizmeti getirsek, ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. İsmini Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi şeklinde tescillediğimiz eser, kentin bir vahası olarak vatandaşımıza hizmet verecek. İstanbul Havalimanı Türkiye’nin yüz akı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Kısmen, Atatürk Havalimanı bu vasfını sürdürüyor, devam ettirecek. Atatürk Havalimanı'nı, yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerimizde kullanıyoruz. Havalimanında Acil Durum Hastanesi'ne gerçekleştirilen uçuşlar da burada bulunan pistten yapılıyor.

Atatürk Havalimanı'na 1006 odalı Şehir Hastanesi’ni 3 ayda inşa ettik. Muhalefetin hastane diye hal binasını takdim etmek üzere milleti aldatma yarışında değiliz. Onlara o yakışır, 3 ayda 1006 odalı hastane yapmak da bize yakışır. Bu hastanedeki MR'ı ile eksiksiz sayılabilecek bir hastaneyi inşa ettik. Yurtdışında ölüme bırakılan insanlarımız vardı. Ambulans uçakla onları aldık, getirdik, tedavileri sürüyor. Almanya'da yaşlı fakat ölüm baki dedikleri bir hastamız bulunuyordu. Bakanımız yakından görüyor, televizyonda duydum, gördüm. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Batılı'nın yaptığı gibi ölümü gözleyenlerden değiliz. Hasta için her an gidebilir, entübedir diye ağıtlar yakmayız.”

Yap-İşlet devret: “İGA dünyada 1 numara olacak”

“İstanbul Atatürk Havalimanı'nı eski işleviyle devam ettirmek, İstanbullulara haksızlık olacaktı. İstanbul'un ve Türkiye'nin daha uygun bir bölgede yeni bir havalimanına ihtiyacı bulunuyordu. Yap-işlet-devret yoluyla Hazine'ye yük getirmeden Türkiye’ye kazandırdık. Havalimanımız dünyada ilklerden, lüks, modern. Bunu daha da geliştiriyoruz. Otel ihtiyacı için de desteği vereceğiz. Pistlerdeki eksiği de karşılayacaklar. Belki de İGA, dünyada 1 numara olacak. Kargo bölümü Atatürk Havalimanı olan yeni havaalanımızı büyütmeyi sürdürüyoruz. Atatürk Havalimanı'nda 5 milyon metrekaredeki alanı millet bahçesi haline getirerek İstanbul'un hizmetine veriyoruz. Fethi çağrıştırması amacıyla 143 bin 500 ağaç dikiyoruz. İnsanımızın her çeşit ihtiyacını karşılayacak altyapı yapıyoruz. 350 yaşında zeytin ağacının dikimini gerçekleştirdik.”

"Bizi değil, kendilerini kandırıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV ve Ensar Vakfı’na yönelik eleştirilerine şu şekilde yanıt verdi:

"Kılıçdaroğlu, binbir türlü iftirayla TURKEN Vakfı yurdunu diline dolayarak kime hizmet ediyor dersiniz. Muhammed Ali'nin çiftliğini de aynı vakfımız aracılığıyla öğrencilerimizin hizmetine vererek, bu zatı biraz daha çatlatacağız. (Kılıçdaroğlu) 2023'te yüreği yetip cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı? Bu soruların cevaplarını açık bir biçimde verirse kendisi ile ilgili tutumumuzu tekrar gözden geçireceğiz.”


“Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Stratejik anlaşmamızı bozduk”

"NATO bir güvenlik kuruluşudur, teröristlere destek kuruluşu değildir." sözlerini kullanan Erdoğan, şunları aktardı:

"Biz, Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlaşmamızı Yunanistan'la bozduk. Harf oyunlarıyla PKK'yı YPG ve PYD yaparak ya da başka kişilerle saklayarak meşrulaştırmaya çalışanlar, bizi değil sadece kendilerini kandırıyorlar. Parasıyla Türkiye'ye vermedikleri teçhizatları ve silahları terör örgütüne bilabedel verenler hukuk devleti değil, terör devleti unvanını hak eder."

"Münbiç ve Tel Rıfat’ı teröristlerden temizliyoruz"

Suriye’ye yönelik operasyonlara da değinen Erdoğan, "Suriye’de 30 kilometre derinliğinde güvenli alan oluşturma çalışmalarının yeni bir safhasına geçiyoruz. Münbiç ve Tel Rıfat’ı teröristlerden temizliyoruz." dedi.

Gezi Parkı açıklaması: “Bunların derdi ağaç değil”

Gezi Parkı tartışmalarına da değinen Erdoğan, “Bunların derdi ağaç, çevre değil. Çevreyi ideolojik saplantılarına malzeme yapanların maskesi bir defa daha düşmüştür." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)