Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük müjde! Gıda ürünlerinde KDV indirimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'na canlı bağlantıyla katıldı ve temel tüketim maddelerindeki KDV’nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan, canlı yayında söz konusu kanun düzenlemesini imzaladı.

GÜNDEM 12.02.2022, 15:51 12.02.2022, 17:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük müjde! Gıda ürünlerinde KDV indirimi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında yapılan Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda yeni ekonomi adımları açıklandı.

“KDV, yüzde 8’den 1’e indi”

Yapılan toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan da canlı bağlantı yoluyla katılarak önemli bir müjdeyi açıkladı.

Erdoğan, söz konusu temel tüketim maddelerindeki KDV oranının yüzde 8'den 1'e indirildiğini açıkladı ve şunları söyledi:

'Yeni düzenlemeyle birlikte temel gıda ürünlerinde yüzde 7'lik indirim yapıyoruz. KDV'si yüzde 1'e düşürülen ürünler enflasyon sepetinde büyük bir ağırlığa sahiptir. Enflasyonla mücadelede, bütün bu ürünlere yönelik vergi indirimi önemli bir kazanım olmaktadır. Gıda ürünlerindeki KDV'yi yüzde 1'e düşüren düzenlemeyi Resmi Gazete’nin yarınki sayısında yayımlıyoruz. Milletimize, ülkemize, sektörlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)