Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanlarına 'su faturası' talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, su faturalarıyla ilgili AK Partili belediyelere çağrıda bulundu ve faturalarda yüzde 7 oranında indirim yapılması yönünde talimat verdi.

GÜNDEM 17.02.2022, 15:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanlarına 'su faturası' talimatı

AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemi değerlendirdi.

“Belediye başkanlarına fatura talimatı”

Su faturalarına ilişkin AK Parti belediye başkanlarına çağrı yapan Erdoğan, şunları söyledi:

“Enflasyonla mücadelemize AK Partili belediyeler, en az KDV indirimi oranında, koşulları uygun olanlar su faturalarında daha çok indirim yaparak katkıda bulunmalıdır. İstanbul, vatandaşımıza su faturalarında yüzde 25'in üstünde zam talebiyle geldi. Ağırlığın bizde olması sebebiyle zam taleplerine evet demedik. Bu anlamda vatandaşımızın huzurunu istiyoruz. Elektrik faturaları ile ilgili vatandaşlarımızın lehine bir düzenlemenin gelmesi adına talimat verdik. Birçok belediyemiz duyurdu. Suda yüzde 7 indirim olacak. İstanbul Belediyesi de yüzde 25'in üstünde zam isteğiyle Meclis'e geldi. Meclis'te çoğunluk bizde olduğu için bu talebi arkadaşlarım reddetti. Seçimden önce ‘suda indirim yapacağız’ diyorlardı. Ağababaları da ‘elektriği çiftçilere bedavaya vereceğiz’ dedi. Enerji ve elektrikte bütün adımları en ideal biçimde atıyor, vatandaşımıza zulmetmeyen bir şekilde uyguluyoruz. Koltuğu oturunca yüzde 125'in üstünde zam isteğini meclise getirdin. Ben şimdi buradan çağrı yapıyorum; AK Partili belediyeler suda yüzde 7 indirim yapacağız. Bu adımla birlikte ana muhalefete sinyali veriyoruz. Sadece seçim sürecinde değil, seçim sürecinin dışında bu çağrıda bulunuyorum”

“Türkiye’yi engellemek için her şeyi yapıyorlar”

“Türkiye'nin önünü kesmek adına her şeyin yapıldığını” söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her büyük dönüşümde olduğu bunda da problemler yaşıyoruz. Devletin ve ülkenin her kaynağını seferber ederek vatandaşların yanında oluyoruz. Enerjiden tarım desteklerine kadar pek çok müjdeler açıkladık. Bütün dolaşan ekiplerimizle onların sırtına bineceğiz. Belediyelerimiz, pazarı çarşıyı denetleyecek. Açgözlülüğe ve fırsatçılığa geçit yok. Milletimize biz 20 senedir zulmetmedik. Milletimizi nasıl huzurlu kıldıysak, yine huzurlu kılacağız. Bizim için dünyada ve bölgemizde rakiplerimizle mücadele etmek o kadar da kolay değil. Hangi tuzakları olursa olsun bu tuzakların farkındayız. Ancak bizi asıl zorlayan içimizdeki hainlerdir. Türkiye ne çektiyse içeriden çekmiştir. Bugün de aynı sorundan muzdaribiz. CHP ve onun başında bulunan zat, insanların probleminden medet uman bir zihniyettedir. Biz bu tablodan üzüntü duyuyoruz. Ne yazık ki Kılıçdaroğlu CHP'si gibi bir muhalefet bahtımıza çıktı.

“10 seçimde Kılıçdaroğlu’nu sandığa gömdük”

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu son günlerde karşıma çık diye bağırarak yeri göğü inletiyor. Biz halbuki sandıkta Kılıçdaroğlu'nun karşısına çok çıktık. İlk sınavında referandumda Kılıçdaroğlu'nu sandığa gömdük. 10 seçimde onu sandığa gömdük. Senin kıratın yetmez buna Bay Kemal. Yuvarlak masalarda bir araya geliyorsunuz. Buradan size sesleniyorum, oradan bir şey çıkmaz. Her seçimden sonra bunlar genel başkanlığı bırakacağını söylemişse de her sözünde olduğu gibi bu da yalan çıktı.”

“Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olacağız”

Ekonomiyle ilgili de mesajlar veren Erdoğan, şunları aktardı:

“Bugünkü konumuna Türkiye kolay ulaşmadı. Bu kalkınma ve demokrasi mücadelesini tarihimizin en üst seviyesine çıkarmak hiç de kolay olmadı. Türkiye’yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmadan bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Ne söz verdiysek hepsini yerine getireceğiz. Güvenlikten diplomasiye kadar kadar her anlamda ülkemize sahip çıkıyoruz. Güçlü ve büyük Türkiye'nin yükselişini önleyemeyenler, bu büyüklükten faydalanmak için yarın sıraya gireceklerdir. Siz, kendi devletlerinin yükselişini önlemek için paçalarından sarılıp aşağı çekenlere kanmayın. Onlar darbe yönetimlerini isterler, onların istediği sadece ekonomik krizlerdir. Türkiye düşmanlarına selam veriyorlar. Bunların amacı, millete ve ülkeye hizmet değildir. Öyle olsaydı eğer, milletin ve ülkenin hayrına projelerini görürdük. Tek amaçları eski Türkiye'yi getirmek. Eski Türkiye'nin karanlık günlerine geri gidilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu problemleri inşallah atlatıp devletimizi ve milletimizi 2023 hedefine götürdüğümüzde, alın terimizin karşılığını alacağız. Yalnızca yalan yanlış bilgilerle elde edilecek bir yol ve çözüm yoktur. Hep beraber güzel günlere kavuşacağız.

Yorumlar (0)