Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya 'İslamofobi' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı dünyası adeta zehirli bir sarmaşık gibi her gün büyüyen bu tehdit karşısında tedbir almamakta ısrarcı. Müslümanların mukaddes değerlerini hedef alan saldırılar görmezden geliniyor." dedi.

GÜNDEM 06.02.2021, 20:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya 'İslamofobi' tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği'ni kabulünde bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Gelişmiş devletler dahil, dünyanın çok sayıda ülkesini hazırlıksız bir şekilde yakalayan bu salgın sürecini ülkemiz çok iyi bir biçimde yönetmiştir. Dünyanın en önde gelen ülkeleri, koronadan vefat eden kişilere mezar bulamadılar. Türkiye sınırları dışında olan vatandaşlarımızı da çaresiz, kimsesiz bırakmadık. 

156 devlete ve 11 uluslararası kuruluşa cerrahi malzeme desteğinde bulunduk. Salgın sürecinde Türk olmanın gururunu, Türk pasaportu taşımanın güvenini bir defa daha tüm vatandaşlarımıza gösterdiğimizi düşünüyorum. 

Bu büyük başarımızın bazılarını rahatsız ettiğinin farkındayız. Avrupa'da COVID-19 salgınıyla birlikte iyiden iyiye ayyuka çıkan Türk ve Müslüman düşmanlığının nedeni de budur. Neo-Nazi teröründen Müslümanlarla beraber diğer inançlar da olumsuz yönde etkileniyor. İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması, Norveç'te Kur'an-ı Kerim'in yırtılması, kutsallara yönelik saldırılardan yalnızca birkaçıdır. 

Batı dünyası adeta zehirli bir sarmaşık gibi her gün büyüyen bu tehdit karşısında tedbir almamakta ısrarcı. Müslümanların mukaddes değerlerini hedef alan saldırılar görmezden geliniyor. Din kardeşlerimiz çift yönlü cendereye alınıyor. Bu tamamıyla bir asimilasyon projesidir. Giderek yaygınlaşmakta olan bu projeye karşı hep beraber mücadele etmemiz mecburidir.

Meydana getirdiğimiz veri tabanıyla önümüzdeki dönemde nefret suçlarını daha yakından izliyor olacağız."

Yorumlar (0)