Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Katar ziyaretinden önce önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete ilişkin ''İşçimizi sıkıntıya sokmayacağız. En idealini, en uygununu gerek net gerekse brüt gerek brüt masaya yatırarak son kararımızı vereceğiz. Alınan karardan da işverenin memnun olması lazım” sözlerini kullandı. Stokçuluk yapanlara da uyarılarda bulunan Erdoğan, ''Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler'' sözleriyle şu an verilen cezaların çok az olduğunu ve cezaların artırılması için talimat verdiğini açıkladı.

GÜNDEM 06.12.2021, 12:59 06.12.2021, 13:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Katar ile yeni anlaşmalar yapılacak”

Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan önce çıkanlar şu şekilde: 

“Oldukça başarılı görüşmeler yapacağımıza inanıyorum. Bugün Şeyh Temim kardeşimin anne ve babasıyla akşam bir araya geleceğiz. Onlarla bir yemek organizasyonumuz olacak. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımızı da yarın yapacağız. Türk-Katar savunma bağlamında orada askerlerimizin üssü söz konusu. Bu üs ile birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz. Mehmetçiklerimizle, bölgeyi ziyaret etmek suretiyle bir araya geleceğiz. Son dönemde ikili ilişkilerimizde katedilen mesafeden bundan sonrası daha verimli bir biçimde devam edecektir. Katar'la yeni anlaşmalar yapacağız. Katar ve Türkiye, güçlü duruşlarını koruyan iki önemli devlettir. Ülkemizi, yatırım düşmanı olan mandacılara rağmen büyütmeye devam edeceğiz.”

Arap Emirlikleri Prensi’nin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret

“Bütün Körfez devletleriyle Türkiye olarak birlikteliğimizi, ilişkileri daha da güçlenerek devam ettirmekten tarafız. Muhalefetin rahatsızlıklarının farkındayız. Bu yılın başından itibaren Katar'a ilişkin ablukalar kaldırıldı. Körfez ülkeleri arasında şu anda bir dayanışma tekrar tesis edildi. Katar'ın haricinde Körfez'deki farklı ülkelerle de iş birliğimizi geliştirmeye gayret ediyoruz. Şubat ayında da Abu Dabi'ye ziyaretimiz olacak. Yanlış anlamaların giderilmesi ve diyalog kapılarının Körfez bölgesinde yeniden açılması konusunda yürütülen diplomatik gayretleri memnuniyetle karşılıyoruz. Katar'da Türk iş adamlarına verilen işlerin tutarı 15 milyar dolar tutarındadır.”

Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, “Katar’dan döndükten sonra bu görüşmelerde neler oldu, ne konuşuldu, tarafların teklifleri nedir, önce bunları görelim. Ama biz kesinlikle işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret konusunda da inşallah en ideal olanını, en uygununu gerek net gerek brüt masaya yatırarak son kararımızı vereceğiz. Yalnızca işçilerin memnuniyeti değil, işverenin de bu karardan memnun olması lazım.”

“Stokçular ağır bedel ödeyecek”

Stokçuluk yapanların olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, stokçulara sert tepki gösterdi:

“Benim özellikle en fazla rahatsız olduğum şey stokçuluk. Her alanda stokçuluk yapanların olduğunu biliyoruz. Otomotiv sektöründe de var. Gıda konusunda stokçuluk, yenilir yutulur bir şey değil. Şu anki cezalar oldukça düşük. Bakan Mehmet Muş Bey'e ilettim, hazırlıklarınızı tamamlayın, bu cezayı stokçuları rahatsız edici bir yere çekelim. Bunlar bedelini çok ağır ödeyecekler. Çünkü vatandaşımıza, özellikle gıda konusunda bu zulmü yapanlara 'Buyur yoluna devam et’ asla diyemeyiz. Bedelini ağır ödeyecek.”

Terörle mücadele

Terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, “Operasyonlar sürecek, asla taviz vermeyeceğiz. Binbaşımızı şehit eden hainleri oraya gömdük. O 9 teröristi, bölgeden o şekilde çıkardık. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadan yolumuza devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.

GKRY’de camiye saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde bulunan Larnaka Büyük Camisi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırı ile ilgili “Bu operasyon karşılıksız kalmayacak.'' değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)