Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye 'eşit politika' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'ye katılım süreci ile ilgili, "Avrupa Birliği'nden tek isteğimiz, üyeliği kabul gören diğer ülkelerle aynı uygulamalara tabi tutulmamızdır." dedi.

GÜNDEM 13.04.2021, 20:55
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye 'eşit politika' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının akabinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, ülkemizin Avrupa Birliği'ne katılım süreci ile ilgili net ifadeler kullandı. 

"Samimi ve şeffaf olduk, göç dalgasının önüne geçtik"

Ülkemizin AB ile ilişkilerinde en başından bu yana şeffaf olduğunu kaydeden Erdoğan, Avrupa'da yaşanabilecek bir mülteci dalgasının da önüne geçildiğinin bir defa daha altını çizdi.

"AB'den adil yaklaşım bekliyoruz"

"Avrupa Birliği liderleri ile vize serbestisi, gümrük birliği gibi konuları konuştuk." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin AB'den talebinin, birliğe kabul edilen diğer devletler gibi aynı uygulamalara tabi tutulması olduğunu belirtti.

Gümrük birliği ve vize serbestisi görüşüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği süreci ile ilgili açıklamaları, şu şekilde:

"Avrupa Birliği liderleri ile vize serbestisi, gümrük birliği gibi konular da dahil olmak üzere, gündemdeki gelişmeleri görüştük. Ülkemiz, AB ile ilişkilerinde en baştan bu yana samimi ve şeffaf bir duruş sergilemiştir. Avrupa'da çok önemli siyasi ve ekonomik neticelere sebep olacak bir göç dalgasının önüne geçtik. AB'den tek isteğimiz, üyeliği kabul gören diğer devletlerle aynı uygulamalara tabi tutulmamızdır."

Yorumlar (0)