Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '23 Nisan' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM 22.04.2021, 20:11 23.04.2021, 14:21
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '23 Nisan' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in kuruluşunun 101'inci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebi ile bir mesaj yayımladı.

"Maalesef bu sene de salgının gölgesinde kutluyoruz"

Erdoğan, söz konusu mesajında, “Meclis'in kuruluşunun 101. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal’in tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu önemli günün, milletimiz, ülkemiz ve evlatlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 23 Nisan’ı bu sene de global koronavirüs salgını sebebi ile dünya çocuklarıyla bir araya gelemeden kutluyor olsak da, bu müstesna günün coşkusunu ve heyecanını tüm dünya çocukları ve milletimizle hep birlikte doyasıya yaşıyoruz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ ilkesiyle milli iradenin hakimiyetini ve Türk milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ederek açılan Meclis, bağımsızlığımızın ve istikbal mücadelemizin öncüsü olmuştur.” sözlerini sarf etti. 

15 Temmuz 2016 vurgusu

TBMM'nin, 23 Nisan 1920 gününden bugüne kadar çok sayıda badire atlattığı Milli Mücadele'de şerefle elde ettiği ‘gazilik’ rütbesinin, 15 Temmuz darbe girişiminde ikinci defa alındığını kaydeden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Darbe, cunta, vesayet girişimleri ve terör saldırılarına maruz kalan, son olarak da 15 Temmuz 2016’da hain FETÖ’cüler tarafından bombalanan yüce Meclisimiz, milli iradenin tecelli yeri olarak sonsuza dek varlığını sürdürecektir. 

"Çocuklarımızın geleceği için var gücümüzle çalışıyoruz"

TBMM çatısı altında güçlü ve büyük bir Türkiye idealiyle el ele veren aziz milletimiz için daha güçlü, daha büyük, daha refah bir Türkiye'yi oluşturmak, gelecek jenerasyonlara gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Milletimizin çocuklara verdiği değerin ve önemin en güzel kanıtlarından birisi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin, Türkiye'nin en değerli hazineleri olduğunu bir defa daha vurgulamak istiyorum. Şanlı geçmişimizden aldığımız gücü ve çocuklarımızın enerjisini bugünün dinamikleriyle birleştirerek 2023 ve gelecek hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz."

Yorumlar (0)