Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP liderine dava açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

GÜNDEM 13.02.2020, 13:42 13.02.2020, 14:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP liderine dava açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Dava gerekçesinin, CHP Genel Başkanı'nın grup toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri olduğu öğrenildi.

"Devleti FETÖ terör örgütüne teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarına ilişkin, "Burada 'FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağım' dedim. Kim bu adam? Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum, herkes dinlesin. Devletin en mahrem yerlerine FETÖ'nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı diyoruz. Çünkü bu yetkiyi ancak belli kişiler kullanabilir. O nedenle devletin kılcal damarlarına FETÖ'nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı denir. Araştırma önergeleri veriyoruz reddediyorsunuz, FETÖ'cülere methiyeler düzüyorsunuz. İktidardaki parti FETÖ'cüleri devletin kılcal damarlarına yerleştirirken 'Ben bunların terör örgütü olduğunu bilmiyordum' diyebilir mi? Devleti yöneten hiçbir yönetici söyleyemez." ifadelerini kullanmıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameden bir bölüm okuyacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Örgüt yani FETÖ, TSK komuta kademesinin tamamını ele geçirmek maksadıyla generalliğe terfi için albaylıkta bekleme süresini 4 yıla indirerek henüz şura sırası gelmeyen mensuplarını terfi havuzuna dahil etmiştir. Generallikte beklemek süresi 4 yıldan 3 yıla indirilerek yandaşı olmayan generalleri daha kısa sürede TSK dışına çıkarmaya çalışmıştır. Son olarak kendisine müzahir elemanların az bulunduğu 1988 ve daha önceki yıllardaki mezun olmuş subayları TSK'den tasviye etmek için üç devreyi birden toplu olarak emekli edecek ve hizmet süresini 28 yıla indirecek kanuni düzenlemeleri siyasi otoriteye yaptırabilmiştir. Bunları ben demiyorum, devletin savcısı diyor. 'Siyasi otoriteye yaptırabilmiştir' O siyasi otorite FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Onun başındaki kişi de FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ terör örgütüne teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır!" açıklamasını yapmıştı. 

Yorumlar (0)