Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu müzede yılda 1-2 kere elimizdeki bütün objeler sergilenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 39. Türkiye Diyanet Vakfı Kitap ve Kültür Fuarı Açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Bu müzede yılda 1-2 kere elimizdeki bütün objeler sergilenecek. Ayrıca bu eserler milletimizin de hizmetinde olacak" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzun bir dönem süregelen Türkiye'nin geri kalmış durumu sadece vatandaşlarımızın günlük yaşamlarındaki yokluklar, eksiklikler ve yoksulluklarla ilgili değildi. Gerçek geri kalmışlığı biz zihinlerde yaşamıştık" dedi.

GÜNDEM 08.04.2022, 16:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu müzede yılda 1-2 kere elimizdeki bütün objeler sergilenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 39. Türkiye Diyanet Vakfı Kitap ve Kültür Fuarı Açılışı töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmasından dikkat çeken satır başları ise şöyle:

Koronavirüs salgını sebebiyle 2 senedir ara verilen fuarların tekrar başlamasından memnuniyet duyuyorum.

Bu müzede yılda 1-2 kez elimizde olan tüm objeler sergilenecek. Ayrıca bu eserler milletimizin de hizmetinde olacak.

Tarihimizde 50-60 yıl kadar süren yaşamlarında 500'e yakın eser üreten abidevi kişiler vardır. En büyük özelliği fetihlere imza atmak olan ecdadımızın, Kalem kılıçtan keskindir cümlesi onların okumaya verdiği önemi gözler önüne seriyor.

Uzun bir dönem süregelen Türkiye'nin geri kalmış durumu sadece vatandaşlarımızın günlük yaşamlarındaki yokluklar, eksiklikler ve yoksulluklarla ilgili değildi. İnsanların kılık, kıyafetlerine ve ibadetlerine takılanlar, bu milletin bizi biz yapan büyük mirasına sırt dönmüştü. Halkımızın diğer alanlarda olduğu gibi okuma-yazma alanında da önü açıldı.

Örneğin 2000 yılında kitapların sayısı 9 bini bulmazken, bu sayı geçen yıl 187 bine ulaşmıştır.

1983 yılındaki Ramazan ayından itibaren Türkiye diyanet vakfımızın gerçekleştirmeye devam ettiği bu fuar için herkesi tebrik ediyorum.

Yorumlar (0)