Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'BAE ile ekonomik ilişkinin güçlenmesi için adımlar atıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırımcılar ve iş insanları ile bir araya geldi. Erdoğan burada, ikili ilişkileri BAE ile üst seviyelere taşımayı hedeflediklerine dikkat çekti.

GÜNDEM 15.02.2022, 12:02 15.02.2022, 12:14
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'BAE ile ekonomik ilişkinin güçlenmesi için adımlar atıyoruz'

Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcılar ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

“Hedef, ilişkileri üst seviyeye taşımak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin 2’nci gününde BAE'li yatırımcılar ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Erdoğan, söz konusu hedeflerinin ikili ilişkileri üst düzeye taşımak olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

“Ekonomik anlamada birbirini tamamlayan devletler olarak, kısa süre içinde önemli yol alacağımıza inanıyorum.

Başta havayolu, karayolu, finansman ve bankacılık olmak üzere her konudaki ekonomik bağlantılarımızın kuvvetlendirilmesi için gereken adımları atıyoruz.

Salgın döneminde yaşananlar, Türk ekonomisinin dayanıklılığını, gücünü ve son 20 sene içinde kat ettiği mesafeyi göstermiştir.

Çabuk karar alma mekanizmalarımız ve siyasi istikrarımız ile yatırımı, üretimi, istihdamı teşvik eden anlayışımızla pandemi sürecini başarıyla yönettik.

2020 yılında küresel ekonomi yüzde 3.4 küçülürken, biz 1.8 büyüme oranına ulaştık.

Geçen yılı 225 milyar doları aşan rekor oranda ihracat, ve 500 milyar dolara varan dış ticaret hacmiyle bitirdik.

Çift haneleri bulacağını düşündüğümüz 2021 yılı büyüme oranlarıyla bu başarılarımızı taçlandıracağız.”


"Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor"

"Her alandaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi için gerekenleri yapıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, artan sanayi üretimi, 85 milyonluk nüfusu, coğrafi konumu ve nitelikli istihdamı ile ön plana çıkan bir ülkedir" şeklinde konuştu. "Yatırımların artırılması ile ilgili güçlü bir iradeye sahibiz" sözlerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor" açıklamasını yaptı.

“BAE, Türkiye’nin ticaret ortağıdır”

“BAE, Körfez bölgesinde Türkiye’nin başlıca ticaret ortağıdır” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kasım ayında yapılan ziyaret ile Türkiye ve BAE ilişkilerinde yeni bir süreci başlattık. Yatırımların artması, ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ile ilgili güçlü bir ortak irade mevcut. 13 anlaşma imzaladık. BAE, Körfez bölgesinde Türkiye’nin başlıca ticaret ortağıdır. İkili ilişkilerde duraksamanın olduğu süreçte bile ticari ilişkiler hacmini korumuş, özel sektörlerdeki ortaklıklar canlılığını devam ettirmiştir. Bu, ikili beşeri ve ekonomik ilişkilerimizin sağlam bir alt yapıya ve köklü bir geçmişe sahip olduğunun kanıtıdır. Şimdiki hedefimiz; her alanda ikili ilişkilerimizi çok daha üst noktalara taşımaktır. Dün ileri teknolojiler ve sanayiden taşımacılığa, tarımdan sağlığa ve karşılıklı yatırımlara kadar geniş bir yelpazede imzalanmış olan belgeler bu hedef kapsamında beraber çalışma arzumuzu ortaya koymuştur”

Yorumlar (0)