Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi'ne hitap etti

Azerbaycan Milli Meclisi’nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki dostluğa temas ederek, " Azerbaycan'ın yanındayız, tüm dünya bilsin ki, yarın da Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz." sözlerini kullandı. 

GÜNDEM 16.06.2021, 15:57 17.06.2021, 12:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi'ne hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Azerbaycan Milli Meclisi’ne hitap etti.

“30 yılın ardından bu topraklar gerçek sahiplerine kavuştu”

Azerbaycan Milli Meclisi’ne hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Oldukç bahtiyarım, çünkü Karabağ'ı özgür kılmış Azerbaycan'ın milli meclisinde sizlerle birlikteyim. 30 sene içinde kimin ne kazandığı, kimin ne kaybettiği çok iyi biliniyor. Maddi ve manevi olarak kaybedenler yalnızca Karabağ'da yaşayanlardır. Benim Azerbaycanlı kardeşlerim, yerlerinden kaçkın duruma geldiler. 30 sene sonra bu topraklar yeniden sahiplerine kavuştu. 30 yıldır Karabağ'da süren çatışmanın çözümsüz kalmasına seyirci kalanlar ise hep kazanan tarafta yer almışlardır. Bu barışı ve zaferi, Azerbaycan'a kazandıran, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, kardeşim, ali başkomutan İlham Aliyev'i bir kez daha tebrik ediyorum. Liderleriyle birlikte Karabağ'da zafere ulaşmak için tek yürek, tek yumruk olan, milli birlik ve beraberlik duygularını en zirve noktaya taşıyan Azerbaycan halkına tebriklerimi iletiyorum. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ni ayrıca tebrik ediyorum. Şehitlerimize de bu vesileyle Allah'tan rahmet, yakınlarına de başsağlığı diliyorum.

“Tüm dünya bilsin ki Azerbaycan’ın yanında olacağız”

“Bugün de tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız ve tüm dünya bilsin ki, yarın da Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz. Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, aydınlığı aydınlığımız, kaderi kaderimiz, azadlığı azadlığımız, kederi kederimizdir. Nuri Paşa'nın Kafkaslara gelmiş olduğu dönemde Ermeniler, orada 12 bin Türk'ü katletmiştir. Bölgede bir kıyım yaşanmıştır. Çamur atanlar, önce Azerbaycan’a, Kafkaslara bakmalıdır. Hocalı’da, Karabağ'da yaşananlara bakmalıdır. Vicdanları el verirse eğer daha sonra oturup ithamları konuşuruz.”

“Yeni bir Karabağ inşa edeceğiz”

30 sene boyunca Karabağ'ı ve Azerbaycan topraklarını yakıp yıkanları görmezden gelenler, özgürlük mücadelesini engellemek için bir anda seferber oldular. Gelsinler Füzuli'yi, Karabağ'ı görsünler. Her şey burada ortada. Dün yol boyunca bölgenin halini, Kelbecer'i gördük. Buraları bombalayıp yakıp yıkmışlar. Bunlar gelirken işgalci, giderken de tarumar ediciydi. Azerbaycan halkı, 30 sene önce Karabağ'dan çıkmak zorunda kalırken hiçbir evi ateşe verip yıkmadılar. Çünkü insan, kendi vatanını ateşe vermez, yıkmaz. Karabağ onların vatanı olmadığı için ateşe verip yıkarak gittiler. Şimdi Azerbaycan burayı tekrar inşa ediyor. Buraları inşallah hep birlikte inşa edeceğiz, yeni bir Karabağ oluşturacağız.”

“Azerbaycan bayrağının Şuşa’da dalgalandığını görmenin mutluluğunu yaşadık”

“Dün Şuşa'daydık. Azerbaycan bayrağının Şuşa’da gururla dalgalandığını görmenin mutluluğunu yaşadık. Şuşa tabii bir sanat akademisi gibi, edebiyatın, müziğin, sanatın en yüksek seviyede yaşatıldığı şehir olmuştur. Kartal yuvasına benzer bir şekilde kayalıkların üzerine semaya yakın bir yere kurulmasından herhalde Şuşa'ya sanatın, kültürün ilhamları hep gelmiştir. Bu şehir, büyük bestekar Üzeyir Hacıbeyli'nin, Hurşit Banu Natevan'ın ve daha birçok sanatçının yurdudur. Gelecek yıl Şuşa’yı, Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak görmekten gurur duyarız."

Yorumlar (0)