Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık Turkish Airlines yok!

Türkiye'nin uzay çalışmalarıyla ilgili müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İMECE ve Türksat 6A uydularını 2023'te fırlatacağız. Uzaydaki çıkarlarımızı koruyacağız." dedi. Fiber altyapı konusundaki sorunları çözerek ülkeyi 5G teknolojisine gerçek anlamda hazırlamak istediklerini kaydeden Erdoğan, Türk Hava Yolları ile ilgili bir duyuruda bulundu.

GÜNDEM 14.06.2022, 14:51 14.06.2022, 15:37 Hakan Öksüz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık Turkish Airlines yok!

Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Uzay çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yapan Erdoğan, "Milli gözetleme uydusu İMECE, 2023 yılının ilk ayında; Türksat 6A uydusu ise aynı yılın ortalarında uzaya gönderilecek." ifadelerini kullandı.

"Uzaydaki uydu sayımız 10 olacak"

"Uzay denilince anladıkları tek şey, çocukluklarında izledikleri filmler olan vizyonsuzlara kötü bir haber vereceğim." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türksat 5B uydusunu, 19 Aralık 2021'de uzaya göndermiştik. 2023'te fırlatacağımız İMECE ve Türksat 6A ile birlikte uzaydaki uydu sayımız 10 olacak." müjdesini verdi.

"Uzaydaki çıkarlarımızı koruyacağız"

Söz konusu uyduların uzaya fırlatılması ve hizmete başlamasıyla birlikte televizyon yayıncılığını geliştireceklerini kaydeden Erdoğan, "Haberleşme kapasitemiz artacak. Türkiye, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlarda öncü konumda olacak. Başlattığımız dijital seferberliğin başlıca amacı budur. Milli Uzay Programı ile Türkiye'nin uzaydaki çıkarlarını da savunmaya başlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Bundan sonra 'Turkish Airlines' yok, 'Türkiye Havayolları' var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili de bir duyuru yaptı. THY uçaklarının gövdesinde "Turkish Airlines" ifadesinin geçtiğini hatırlatan Erdoğan, "Biliyorsunuz uluslararası alanda Türkiye'nin ismi 'Turkey' olarak geçiyordu. Bunu değiştirmek için adım attık ve 'Türkiye' isminin kabul edilmesini sağladık. Bu son derece önemli bir sembolik adımdı. Aynı şekilde THY uçaklarının gövdelerinde de bundan sonra 'Turkish Airlines' yerine 'Türkiye Havayolları' yazacak." dedi.

"Fiber altyapı konusunda maalesef yavaş kaldık"

Erdoğan'ın konuşmasında yer verdiği başlıklardan biri de "fiber altyapı" konusu oldu. Fiber altyapıyı geliştirmek için harekete geçtiklerini kaydeden Erdoğan, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Nüfus yoğunluğu az olan kırsal bölgelere de fiber altyapının taşınacağını aktaran Erdoğan, "Türkiye'yi gerçek anlamda 5G'ye hazırlamak istiyoruz. Bunun için fiber internet altyapısı meselesini tamamlamamız lazım. Bu konuda maalesef yavaş kaldık. Türk Telekom'un dışındaki diğer firmaları da teşvik edeceğiz. Kırsal alana fiber altyapı götürmek için güçlü bir yapının kurulmasına yardımcı olacağız." dedi.

Yorumlar (0)