Cumhurbaşkanı Erdoğan: Angola'ya bir grup iş adamıyla gideceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz terörle mücadelede kendisini ispatlamış bir ülke olarak özellikle Angola'nın da yanında yer alacaktır." dedi.

GÜNDEM 27.07.2021, 19:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Angola'ya bir grup iş adamıyla gideceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Laurenço ile ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

"Ticaret hacmini 500 milyon dolara ulaştırmayı hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada gerçekleştirdiği açıklamada, "BM (Birleşmiş Milletler) Genel Kurulu'nun arından iadeiziyarette bulunmak üzere Angola'ya bir grup iş adamıyla birlikte gideceğiz. İstiyoruz ki üst seviye ziyaretleri de başlatmış olalım. Ticaret hacmimiz an itibarıyla 176 milyon dolar. Bu iki güçlü ülke için söz konusu ticaret hacmi çok ama çok az. İlk etapta mutabakatımız bu hacmi 500 milyon dolara ulaşmak."

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemiz terörle mücadelede kendisini ispatlamış bir ülke olarak özellikle Angola'nın da yanında yer alacaktır. İki ülke arasında ilişkilerde, ticaret hacminde zirveye ulaşalım istiyoruz."

"Türk yatırımcılar güvenli bir şekilde ülkemize gelebilir"

Angola Cumhurbaşkanı Lourenço, burada gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye ile yapılan anlaşmalara dair, "Türk yatırımcılar daha güvenli bir şekilde ülkemize gelip yatırım yapabilecek, aynı şekilde bu, Angolalı yatırımcılar için de geçerli bir durum." sözlerini sarf etti. 

Lourenço, şöyle devam etti:

"İmzalanan anlaşmalarla, yıllardır kaybettiğimiz zamanı geri alalım ve iki ülke arasındaki ilişkilerde, ticaret hacminde daha yükseğe, zirveye çıkalım istiyoruz." 

10 anlaşma imzalandı

Lourenço ve Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa ve heyetler arası olarak yaptıkları görüşmelerin ardından çeşitli anlaşmalar imza altına alındı.



Yorumlar (0)