Cumhurbaşkanı Erdoğan "Andımız" tartışmalarına noktayı koydu

Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “andımız” tartışmalarına ilişkin “bizim milli andımız İstiklal Marşımız” ifadesini kullandı.

GÜNDEM 18.03.2021, 14:52 18.03.2021, 23:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Andımız" tartışmalarına noktayı koydu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Sevr’den beter dayatmalarla karşılaşırız”

Törende konuşan Erdoğan, Selçuklu Devletinin ve Osmanlı’nın da dış saldırılardan çok içerideki çatışmalar ve bölünmeler nedeniyle yıkıldığını belirtirken, bugünkü devletin aynı kaderi paylaşmasına izin vermeyeceklerini aktardı. Erdoğan ayrıca verilen mücadelede gösterilecek en ufak taviz sebebiyle, Sevr'den daha beter dayatmalarla da karşılaşabileceklerini ifade etti.

Verilen her şehidin, gazinin, ülkenin istikbal ve istiklalinin sembolü olduğunu belirten Erdoğan, “Çanakkale’de bir hilal uğruna çok güneşimizi kaybettik ama bunun karşılığında istikbalimizi ve istiklalimizi kurtardık.” açıklamasında bulundu.

“Bizim milli andımız, İstiklal Marşımız”

Gündemde tartışmalara konu olan “Andımız”a ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Bizim milli andımız olan İstiklal Marşımız, bize neden ve nasıl birlik olacağımızı, vatanımıza sahip çıkacağımızı ve devletimizi güçlendirmemiz gerektiğini anlatıyor.” sözlerini kullanarak bu tartışmalara son noktayı koydu.

Yorumlar (0)