Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerini masaya yatırdı.

GÜNDEM 08.02.2021, 20:22 09.02.2021, 15:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, video konferans yöntemi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İki ülke arasındaki iş birliğini geliştirecek konuların ele alındığı görüşmede, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri başta olmak kaydıyla, bölgesel hususlar değerlendirildi.

Erdoğan'dan zirve çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerini pozitif bir gündemle ilerletmekte kararlı olduklarını dile getirerek, mart zirvesine gidilen yolda, temasların artırılarak teknik görüşmeler gerçekleşmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapıcı ve adil yaklaşımının her iki tarafın da yararına olduğuna işaret eden Erdoğan, 18 Mart Mutabakatı’nın güncellenmesi hususunda gerekli faaliyetlere bir an önce başlanması gerektiğini kaydetti.

Erdoğan, Portekiz’in dönem başkanlığı sona ermeden önce bir Türkiye-AB zirvesi gerçekleştirilmesine dair beklentisini de tekrarladı.

Yorumlar (0)