Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afganistan’dan Türkiye’ye göç diplomasisi” açıklaması yaptı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye geleceği iddia edilen göç dalgası hakkında açıklamalarda bulundu: “Ülkemizi göç baskınına karşı korumak için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz.” 

GÜNDEM 23.08.2021, 15:27 24.08.2021, 09:52
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afganistan’dan Türkiye’ye göç diplomasisi” açıklaması yaptı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan’daki gelişmeler ile ilgili yaptığı görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erdoğan, konu ile ilgili yoğun diplomasi yürüttüklerini bildirdi. 



“Milletimizin huzuru için gereken tüm adımları atıyoruz” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paylaşımında, “Bölgemizde istikrarı sağlamak, ülkemizi göç baskınına karşı korumak ve milletimizin huzurunu temin etmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz.” cümlesi yer aldı.  



Dünya liderlerine ilettiği mesajları paylaştı 

Konu ile ilgili dünya liderleri ile diploması yürüten Erdoğan, siyasilere ilettiği mesajların infografiğine yer verdi. Erdoğan’ın paylaşımında Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yer aldı. 

Yorumlar (0)