Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye gidiyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye doğru bugün yola çıkıyor.  

GÜNDEM 19.09.2021, 11:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye gidiyor 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’taki Birleşmiş Milletler binasında düzenlenecek olan BM 76’ncı Genel Kurulu görüşmelerini yapmak adına bugün ABD’ye doğru yola çıkıyor. 19-22 Eylül 2021 tarihlerinde ziyaret ve temaslarda bulunacak olan Erdoğan, 20 Eylül Pazartesi günü de New York’ta inşaatı tamamlanan Türkevi’nin açılışını yapacak. Bu yapı, BM Genel Kurulu binasının tam karşısında bulunuyor. 



BM’nın toplantı konuları Covid-19 ve insan hakları 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu her toplantıda farklı bir konuyu ele alıyor. Bu seneki BM 76’ncı Genel Kurulu’nun konusu ise “Covid-19 Salgınının Atlatılması, Sürdürülebilirliğin Yeniden İnşası, Gezegenin İhtiyaçlarına Cevap Verilmesi, İnsanların Haklarına Saygı ve Birleşmiş Milletlerin Yeniden Canlandırılması için Dayanıklılığın Umut Yoluyla Tesisi” olarak belirlendi. 



Erdoğan, ikili görüşmelerde bulunacak 

ABD’yi ziyareti sırasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres başta olmak üzere pek çok devler ve hükümet başkanıyla ikili görüşmelerde bulunacak olan Erdoğan, Türk-Amerikan ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenecek olan “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” başlıklı konferansta da ABD’deki Türk, Müslüman ve soydaş toplum temsilcileriyle bir araya gelecek. 



Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’deki basın yayın kuruluşlarına mülakat vermesinin yanı sıra Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenecek ve ABD iş dünyası temsilcilerinin katılacağı 11’inci Türkiye Yatırım Konferansı geleneksel gala yemeğine de katılacak. 

Yorumlar (0)