Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’den seslendi: İslam düşmanlığı, barışı tehdit ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta gerçekleştirilen "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" adlı konferansta, İslam ve Müslüman karşıtlığının dünya barışını tehdit ettiğine dikkat çekti.

GÜNDEM 20.09.2021, 10:02 20.09.2021, 10:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’den seslendi: İslam düşmanlığı, barışı tehdit ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından gerçekleştirilen "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli konferansa katıldı ve eşi Emine Erdoğan'la birlikte konferansa katılanları selamladı.

“Bütün kardeşlerime selamlarımı iletiyorum”

Kendisini dinleyenleri selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan sizlerin vesilesiyle kalpleri bizimle birlikte atan bütün mazlumlara ve mağdurlara, dünyanın birçok farklı bölgesinde Müslüman olarak hayata tutunma mücadelesini sürdüren bütün kardeşlerime selamlarımı iletiyorum." sözlerini kullandı.

Bu toplantıyı gerçekleştirerek gönülleri buluşturan Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'ne teşekkürlerini ileten Erdoğan, salonu dolduranlara, ahdevefaları için şükranlarını sundu.

“ABD’deki kardeşlerimiz de bizi özlemiş”

İki yıllık zorunlu bir aradan sonra bu sene afiyet ve sağlık içinde yeniden bir araya geldiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Türkiye'den sizlere dostlarınızın, akrabalarınızın, kardeşlerinizin, kadını erkeği, genci yaşlısıyla 84 milyon kardeşinizin selamlarını getirdim. Biz, sizleri çok özlemiştik, ama görüyoruz ki ABD’deki kardeşlerimiz de bizleri özlemişler." ifadelerini kullandı.

“Kalpten kalbe giden bir yol var”

"Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gönüllerimiz arasında görülmeyen yollar var. Binlerce kilometre uzakta bile olsak kalplerimiz beraber çarpıyor. Çünkü biz, birbirini yalnızca Allah için seven, Allah için birbirine muhabbet besleyen kişileriz. Bizler aynı peygambere, aynı dine inanan, aynı kıbleye yönelen, aynı mukaddes kitaba ittiba eden bir ümmetin mensuplarıyız. Kökenlerimiz, ten renklerimiz, ülkelerimiz, dillerimiz farklı olsa da her gün beş vakit Ezan-ı Muhammedilerimiz birdir. Allah Rasulü'nün Veda Hutbesi'ndeki söz konusu şu ifadeleri, 14 asırdır ezeli ve ebedi kardeşliğimizin nişanesidir. 'Rabbiniz birdir, babanız birdir, peygamberiniz ve dininiz de birdir. En şerefliniz, takvaca en ileri olanınızdır. Arap'ın Arap olmayana herhangi bir üstünlüğü yoktur. Siyah derili olanın beyaz derili üstünde herhangi bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük yalnızca takva iledir.' Bu salonda bu hakikatlere hep beraber bir defa daha şahit oluyoruz. Gönüllerimizi buluşturan, birbirimize kardeş kılan kalplerin sahibine sonsuz hamdü senalar ediyorum. Mevla, şu dayanışmamızı, muhabbetimizi, aramızdaki güçlü uhuvveti daim eylesin diyorum."

“Her zorluğun arkasında kolaylık var”

Son 2 yıldır insanlığın, Kovid-19 salgını nedeniyle sancılı günler geçirdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaretten istihdama, eğitimden sağlığa kadar her alanda ciddi problemler yaşandığını belirtti.

Pandemi sürecinde yaşamını yitirenlerin sayısının 4,6 milyonu bulduğuna vurgu yapan Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Kuran-ı Kerim'de Allah’ın, "Her zorluğun arkasında muhakkak bir kolaylığın olduğunu müjdelediğini" anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şerrin gerisinde bir hayır, her gecenin ardında aydınlığın bulunduğuna iman edenler olarak, bu musibetin de üstesinden Allah'ın inayetiyle gelineceğine yürekten inandıklarını dile getirdi.

“Turkovac’ı bütün insanlığa sunacağız”

Tedavi imkanları gelişmeye devam ettikçe, aşıya erişim arttıkça bu salgının zamanla etkisini yitireceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Fakat asıl mesele, pandeminin daha da derinleştirdiği öteki problemlerle mücadele etmektir. Kovid-19, küresel sistemdeki adaletsizlikleri, çarpıklıkları, eşitsizlikleri net ve açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu dönemde solunum cihazından maskeye, ilaca kadar, üretime yönelik her meselede dünyada ciddi problemler yaşandı. Birçok yerde ve birçok kez insanlık adına kaygı verici görüntüleri gördük. Hastaların ilgisizlikten öldüğü, yaşlı bakım evlerinden herkesin içini yakan görüntülerin ortaya çıktığı vahim sorunlarla karşılaştık. Asya’dan Afrika'ya ilk doz aşıya bile henüz ulaşamayan 100 milyonlarca insan var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Peygamber Efendimizin Aleyhisselatu Vesselam 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır' tavsiyesinden hareket ederek elimizdeki bütün imkanları insanlık için seferber ettik. Şu ana kadar elimizdeki tüm imkanları 159 ülke ve 12 uluslararası kuruluşla, yurt dışından temin ettiğimiz aşıların bir bölümünü ihtiyaç sahipleri ile paylaştık. Onay süreçleri bitmek üzere olan aşımız TURKOVAC'ı da bütün insanlığın, kardeşlerimizin, dostlarımızın istifadesine sunacağız endişeniz olmasın."

“Türk doktorların geliştirdiği aşı gurur verici”

Almanya'da yaşayan Türk kökenli Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in geliştirdikleri aşı vesilesiyle Kovid-19'la mücadeleye verdikleri yardımın, bu dönemde Türk milletini gururlandıran başka bir gelişme olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bu değerli bilim insanlarımızın başarısı, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları topluma olan katkıları açısından çok güzel bir örnektir." dedi.

Amerikan İslam toplumunun da dernekler ve vakıflar eliyle gerçekleştirdikleri yardım kampanyalarıyla salgın sürecinde, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmalarından memnuniyet duyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek Müslümanların gerekse Türk vatandaşlarının birbirinden kıymetli çalışmalar gerçekleştirdiklerini, Müslüman olmanın güzelliğini duruşlarıyla ve hayatlarıyla Amerikan toplumuna gösterdiklerini aktardı.

Erdoğan, bu açından bütün vatandaşları tebrik ederek, "Sizlerden yardım, ihsan ve dava faaliyetlerinizi artırarak devam ettirmenizi bekliyorum." açıklamasını yaptı.

“FETÖ’nün terör örgütü olduğu gün gibi ortada”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tedbir ve takiye kılıfı altında, karanlık yüzlerini gizlemekle uğraşsalar da FETÖ'nün eli kanlı bir terör örgütü olduğu gün gibi ortadadır."

New York'ta bulunan Yeni Türkevi Binası için Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu gurur abidesi sadece vatandaşlarımızın değil, Müslüman Amerikan toplumunun da evi olarak faaliyet gösterecektir." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)