Cumhurbaşkanı Erdoğan: “404 millet bahçemizin tamamı 2023'te tamamlanacak” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi Açılış Töreni’nde konuşma gerçekleştirdi. Toplam 490 bin metrekarelik alana yapılacak 2 millet bahçesinin Türkiye’de yapılması planlanan 404 bahçeden yalnızca küçük bir kısmı olduğunu dile getiren Erdoğan, tüm bahçelerin 2023 senesinde tamamlanacağını aktardı.  

GÜNDEM 05.11.2021, 16:50 05.11.2021, 16:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “404 millet bahçemizin tamamı 2023'te tamamlanacak” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi Açılış Töreni’nde konuşmada bulundu. Bugün Hekimbaşı Millet Bahçesi’nin hizmete açıldığını ve Ümraniye’ye toplamda 490 bin metrekarelik bahçe yapılacağını aktaran Erdoğan, bu alanların, ilçenin sembol mekanları olacağını dile getirdi. İçerisinde meyve-sebze bahçesi, piknik alanı, spor sahası, çocuk parkları, bisiklet ve yürüyüş yolu, seyir terası ve millet kıraathanesi bulunan millet bahçesinde, diğer bahçelerden farklı olarak “gürültü kirliliğini önleme” sistemi bulunuyor. 

Bahçenin hemen yanındaki oto yoldan kaynaklanacak gürültünün önlenmesi için 5 bin 737 metrekarelik gürültü bariyeri yapıldığını belirten Erdoğan, yakın zamanda Osmangazi korusu Millet Bahçesi’nin de açılacağını dile getirdi. 



“İstanbul’daki bahçelerin 13’ü tamamlandı” 

Erdoğan, konuşmasında şunları aktardı: “Bu iklim dostu, adeta yeşil dönüşüm projesi olan millet bahçesinin şehre kazandırılması konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, mühendislerimize, işçilerimize teşekkür ederim. Fatih Sultan Mehmet’in emaneti olan bu güzel şehre yeni eserler kazandırmak için gece gündüz çalışan herkesi tebrik ederim. 1995 senesinde belediye başkanlığı için İstanbul’dan yola çıktım. Hizmet yolculuğumu başbakan olarak devam ettirdim ve şimdi de cumhurbaşkanı unvanı ile halkımıza hizmetlerimizi sürdürüyorum. Dünyanın gözdesi İstanbul’u hak ettiği yere getirmek için her adımı birlikte atıyoruz.” 



“2053 vizyonumuzda ilk hedefimiz Yeşil Kalkınma” 

Erdoğan: “Etrafı gecekondu ile çevrili, ulaşımı felç olmuş, yolları çamur deryasından geçilmeyen, kokusundan yanına yaklaşılmayan Haliç’in, mutsuz insanların şehri İstanbul’u küresel merkez haline getirmeyi başardık. 2053 vizyonumuzun ilk hedefi olan Yeşil Kalkınma Devrimi kapsamında şehrimizin hayat kalitesini artırmaya devam ediyoruz. Ülkemizin her şehrinde hayata geçirmeyi planladığımız millet bahçelerinin önemli bir kısmını İstanbul’da yapıyoruz. 404 adet millet bahçesinden oluşan projemizin 111 adetlik kısmını hizmete sunduk. Hedefimiz, 2023 senesi içinde 404 adet bahçeyi tamamlamak.” 



Toplantıdan notlar 

Erdoğan: “Geçtiğimiz hafta Ankara’da Başkent Millet Bahçesi’ni açtık. Bir haftada bahçeyi toplamda 1 milyon kişi ziyaret etti.” 

İstanbul’a toplamda 43 adet millet bahçesi yapılacağını duyuran Erdoğan, bunların toplamda 17,7 milyon metrekare büyüklükte olacağını ve şu anda 13’ünün topluma kazandırıldığını aktardı ve şunları ekledi: “Bu konuda en büyük projemiz, Atatürk Havalimanı alanına yapılacak olan bahçe. Buradaki bahçe, dünyadaki şehir parkları arasında ilk sırada yer alacak.”

Yorumlar (0)