Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge için tarih verdi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi’nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, öğretmenleri de yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge için önümüzdeki seneyi hedef gösterirken mesleki eğitim bünyesinde bazı düzenlemelere gidildiğini; son sınıfa kalfa olarak devam eden öğrencilerin 1400 TL ücret alacağını müjdeledi. 

GÜNDEM 11.10.2021, 15:20 11.10.2021, 15:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge için tarih verdi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi’nin Açılış Töreni’nde konuştu. Konuşmasında 3600 ek gösterge için tarih veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Öğretmenlerimiz de dahil olmak üzere milyonlarca kişiyi kapsayan 3600 ek gösterge konusunu önümüzdeki senenin sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Ana muhalefetin başındaki kişi bununla ilgili, ‘Bu sözü ben verdim.’ gibi şeyler söylüyor. Sen neyin sözünü verdin? Bu bizim işimiz. Biz, sizin gibi kuru kuruya söz vermeyiz, yaparız. Bizim en önemli özelliğimiz budur.”  



“Yüz yüze eğitimin devam etmesi konusunda gayret göstermeliyiz” 

Erdoğan: “Eğitim faaliyetlerimiz, ciddi bir sorunla karşılaşmadan tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarımız da yüz yüze eğitim sürecinde herhangi bir aksama yaşanmaması için tüm gayretlerini sürdürüyor. Yüz yüze eğitimde 5’inci haftayı geride bıraktık. Bu sürecin başarısı için hepimizin gayret göstermesi gerekiyor. Aşılama ile toplumsal bağışıklığı yaymalı ve kış mevsiminde rahat etmeliyiz. Aksi durumda havaların soğumasıyla birlikte sağlık problemleri de artabilir.” 



“Eğitime bir senede 1 milyar TL yatırım yaptık” 

Erdoğan: “Mesleği eğitimi güçlendirmek amacıyla başlattığımız projeler kapsamında okullara son bir senede 1 milyar TL yatırım yaptık. Bu bağlamda, mesleki eğitim konusunda bazı müjdelerimizi vermek istiyorum. Mesleki eğitim merkezlerinde kapasitenin artırılması ve genç işsizlik oranının düşürülmesi amacıyla iki yeni düzenlemeyi hayata geçirdik. Merkezlerimizde eğitim gören öğrencilerimizin 4 sene boyunca aldıkları ücretin yükünü işverenler üzerinden alıp biz üstleneceğiz. Üniversite ve lise mezunu gençlerimize de istedikleri alanda mesleki eğitim alma ve bunları tamamlama, sonrasında da iş gücü piyasasına geçme imkanı vereceğiz. Ayrıca mesleki eğitim merkezlerinde son sınıfa kalfa sıfatıyla devam eden öğrencilerimiz de artık asgari ücretin üçte birini değil yarısını alacak. Gerekli düzenlemeler en kısa zamanda hayata geçirilecek.”

Yorumlar (0)