Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge için tarih verdi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların önemli kısmını kapsayan 3600 ek gösterge için, “2022’nin sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 14.11.2021, 16:22 14.11.2021, 17:14
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge için tarih verdi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması” programında konuştu. Memur-Sen'in kamu görevlilerinin haklarını korumak bakımından oldukça önemli bir kuruluş olduğunu belirten Erdoğan, Memur-Sen çatısı altında bulunup da ülkenin dört bir yanında mesleğini yürütenlere selam göndererek konuşmasına başladı. Sendikanın bugün 1 milyon 50 bin üyesi bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı, “Ülkemizin en büyük konfederasyonu, güçlü ve büyük Türkiye davamızda bizlere omuz veriyor.” ifadelerini kullandı ve Memur-Sen'in kurucusu Mehmet Akif İnan’ı rahmetle anarak konuşmasına başladı.  

“19 senedir ülkemizde söz bilenin, kılıç kuşananın” 

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan detaylar vardı. Son 19 senede elde edilen başarının tümünün arka planında ciddi emek, sabır, gayret ve strateji bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı, 1915 Çanakkale Köprüsü’nü örnek gösterircesine şu ifadeleri kullandı: “Karadan karaya 4 bin 200 metre uzunluğundaki devasa köprü Allah’ın izniyle 18 Mart 2022’de ulaşıma açılacak. Bir zamanlar feribotların bozuk hava sebebiyle çalışmadığı Çanakkale’de bu köprü ile 6 dakikadan karşıya geçeceğiz. Bu nasıl oldu? Para nereden bulundu? Hemen söyleyeyim. Burası 2 milyar 400 milyon avroya oluşturulmuş bir köprü. Yap-işlet-devlet taktiğiyle yapıldı. Bu köprü 12 sene sonra inşallah devletimize ve milletimize kalacak. Fakat bunların (muhalefet) kafası buna basmaz. Bize, bu köprünün nasıl yapıldığını soruyorlar. İşte böyle yapıldı. Türk-Kore iş birliğiyle yapıldı. Pek çok yatırımımız da bu şekilde gerçekleşti ve şu anda devam eden pek çok yatırımımız da var. Bu köprünün inşasında şu anda 5 bin kişi çalışıyor. Bay Kemal, ‘Millet aç.’ diyor. 5 bin kişi burada çalışıyor ve hepsi de ücretini alıyor. Ekonomide kafanızın nasıl çalıştığı bu söylediklerinizden belli oluyor. 19 senedir ülkemizde söz bilenin kılıç kuşananın.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yüklendi 

Erdoğan: “Bay Kemal polisleri, subayları ve öğretmenleri tehdit ediyor. Memur sınıfındaki kardeşlerimizi tehdit ediyor. Bilmiyor ki Allah’ın izniyle memur kardeşlerimiz, kamu görevlilerimiz bunlara pabuç bırakmayacak. Demokrasinin standartlarını yükseltme çabalarımız kışkırtmalarla ve darbe çığırtkanlıklarıyla sabote edilmek istendi. Buna da eyvallah demedik. Ekonomimizi, çalışmadan zenginleşmeyi alışkanlık haline getirenlere karşı durmaksızın büyüttük. Diplomasimizi, bürokratik oligarşinin engelleme teşebbüslerine rağmen millileştirdik.” 

“Seçimi kazandığımda ilk olarak Amerika ve Avrupa’ya seyahat ettim” 

Erdoğan: “Seçimi kazandığımda ilk olarak Amerika ve Avrupa seyahati yaptık. O dönemde Bush iş başındaydı. Ona gittim konuştum. Teröre karşı mücadele ettiğimizi söyledim. Bize insansız hava aracı vereceklerini söylediklerini fakat vermediklerini söyledim. O zaman Dışişleri Bakanı da Condoleezza Rice idi. Bush, kendisini çağırdı ve ‘Türkiye’ye İHA vermiyormuşsunuz.’ dedi. Rice, bunu onayladı. Bush da o İHA’nın Türkiye’ye verileceğini söyledi. 38 saat sonra o aracı aldık. Bu da bizi ev sahibi yaptı. Allah rahmet eylesin, Özdemir Bey (Bayraktar) de bundan ilham alarak bizim araçlarımızı üretmeye başladı. Bakın nereden nereye...” 



“Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı” 

Erdoğan: “Şu anda İHA’larımız var mı? SİHA’larımız var mı? Hepsi var. Şimdi bir üst segmente daha çıktık. Artık Akıncı’larımız da var. Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Savunma sanayimizi, kendilerine bağımlı olmamızı isteyen küresel çetelere rağmen yükselttik. Artık devler ligindeyiz. Milletimizde sırt sırta vererek mücadeleler ettik. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşımak için koştururken karşımızda duranlar enerjilerini, ülkemizi aşağıya çekmek için harcadı. Yabancı ülke büyükelçiliklerini ağlama duvarına çevirenlerin değil Türk demokrasisine; kendi partilerine dahi faydaları olmaz. Biz, devletin içine çöreklenen, milli iradeyi hiçe sayan ve millete tepeden bakanlarla hep karşılaştık. İçerideki vesayet odaklarıyla beraber ülkemizin güçlenmesini istemeyen hasımlarımız tarafından yapılan operasyonlara maruz kaldı. Menderes’ten Özal’a, Türkeş’ten Erbakan Hocamıza kadar ülkemiz için kalbi çarpan her siyasetçi gibi biz de bunlarla mücadele ettik. Onlar AKM’nin gövdesinde teröristlerin posterlerini astılar biz de AKM’yi yıkıp yerine muhteşem bir opera binası yaptık. Sonra Taksim Camisi yaptık. Bizim işimiz yapmak; bunlarınki ise yıkmak.” 

Erdoğan, 28 Şubat sürecine değindi 

Omuz omza verdik ve 28 Şubat döneminin enkazını ortadan kaldırdık ve aynı zamanda ülkemize çağ atlattık. Buradaki dostlarımızın çoğu, ülkemizin 19 sene önceki halini iyi hatırlayacaktır. Çoğu arkadaşımız 28 Şubat döneminin meşum günlerinde üniversite öğrencisi veyahut da memurdu. Baş örtüsünden dolayı okuldan atılanlar, sakalından dolayı tahkikata uğrayanlar, fikirlerinden dolayı soruşturma geçirenler ile kimliğinden dolayı sürgüne gönderilenler vardı. Aralarında kamu görevlilerinin olduğu 6 milyon insanımız fişlendi. Baş örtülü hanım kardeşlerimiz meslekleri ve dini inançları arasında tercih yapmaya zorlandı. Çok ağır, maddi-manevi pek çok kayıp yaşadık. Bu darbeci zihniyet, o dönemde ülkemizin ekonomisine 300 milyar dolardan fazla zarar getirdi. Milletimizin desteğiyle başlattığımız kalkınma ve demokrasi mücadelesini sıkıntılı zeminlerde yürüttük. Faşist zihniyetin eğitim sisteminde yarattığı tahribatı ortadan kaldırmak için hala çalışıyoruz. Bu anlattıklarımız tabi 30 yaş ve üzerindekiler tarafından bilinir. AK Parti Türkiye’sinde doğup büyüyenler için bunlar oldukça uzaktır.” 



3600 ek gösterge 

Erdoğan: “Personellerimizin, vatandaşlarımızın önemli kısmını kapsayan 3600 ek gösterge konusunu 2022 senesinin sonuna kadar çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz.” 

Yorumlar (0)