Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 yılında, 150 yer altı barajına sahip olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Silvan Barajı'nı 2022'nin sonuna kadar bitirmeyi ve su tutmaya başlamayı düşünüyoruz. 2023 yılına kadar 150 yer altı barajını bitirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

GÜNDEM 23.01.2021, 18:52 24.01.2021, 14:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 yılında, 150 yer altı barajına sahip olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Diyarbakır-Silvan Barajı Gövde Dolgu Çalışması Tamamlanması Merasimi ile Ergani Barajı, Başlar Barajı ve Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde bir konuşma gerçekleştirdi.

Ülkemizde bahse konu olabilecek kuraklık riskine karşı çalışmaların sürdüğüne değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılına kadar 150 farklı yer altı barajının bitirilmesinin amaçlandığını duyurdu.

2023'ü işaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuraklık, karşı karşıya olduğumuz bir durum. Bu da bizi alternatif su depolama yolları arayışına sürüklemektedir. Türkiye, düşünüldüğü kadar su zengini değildi zaten. Kuraklık riskinin yükselmesi ile birlikte, elimizde bulunan mevcut su kaynaklarını optimum biçimde kullanma zorunluluğu kaçınılmaz bir durum haline gelmiştir. Henüz devam eden faaliyetlerle, 2023 yılına kadar 150 farklı yer altı barajını bitirmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"İstihdam getirecek bir eserdir"

Ülkemizi hem küresel doğal afetlerin olumsuz etkilerinden koruyacak hem de amaçlarına ulaşmasını sağlayacak olan projenin ciddiyetine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Kadim dönemlerden bu yana, bölgenin irfan ve ilim yuvası, refah ve medeniyet kapısı olan Diyarbakır, içinde bulunduğumuz yeni dönemde de ülkemizin lokomotif kentlerinden biri olmayı devam ettirecektir. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla, ulaştırdığımız hizmetlerle, kazandırdığımız eserlerle şehrin yanında olmayı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız, hiç kimsenin ekonomik ve demokratik kazanımlarına el uzatmasına müsaade etmeyecektir. Global ekonomik ve siyasi sistemin tekrar yapılanma sürecinde, Türkiye büyük avantajlara sahiptir. Küresel ve bölgesel, askeri, siyasi, ekonomik, kültürel bir güç olarak nesilden nesile aktarma iddiamız her geçen gün daha net bir şekilde ete kemiğe bürünüyor."

Yorumlar (0)