Cumhurbaşkanı Aliyev'den, '15 Temmuz' mektubu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup gönderdi ve mektubunda, ilk andan itibaren 15 Temmuz hain darbe girişimini kınadığını ifade etti ve darbeyi önlemek için canını feda eden şehitleri saygı ve hürmetle andığını dile getirdi.

GÜNDEM 15.07.2021, 14:16 16.07.2021, 09:35
Cumhurbaşkanı Aliyev'den, '15 Temmuz' mektubu

Azerbaycan devleti ve halkının 15 Temmuz hain darbe girişimini ilk saniyesinden itibaren kınadığını ifade eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Türkiye, Azerbaycan'ı  her konuda desteklediği gibi Azerbaycan da Türkiye'nin daima yanındadır." sözlerine yer verdi.

Aliyev’den, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup gönderdi.

"Sevgili kardeşim" sözleriyle mektubuna başlayan Aliyev, 15 Temmuz hain darbe girişimini engellemek için canını feda eden şehitleri saygı ve hürmetle andığını aktardı.

Türk devletine yönelik bu ihanetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki Türk milletinin birliği ve fedakarlığıyla engellendiğine dikkat çeken Aliyev, şu sözleri kullandı:

"Milli beraberliğin, güçlü iradenin ve  kararlı önderliğin göstergesi olan bu önemli zafer, sonsuza kadar Türk milletinin hafızasında kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, şüphesiz bu zorlu sınavdan çok güçlenerek çıkmıştır. Kardeş ülkenin son dönemlerde akıllı liderliğiniz önderliğinde ekonomik, askeri, siyasi ve diğer alanlarda kazandığı başarılar, 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün Türk devleti için önemini anımsatmaktadır."

"Türkiye-Azerbaycan ilişkileri en yüksek noktada”

Azerbaycan devleti ve halkının, açık bir şekilde bu darbe girişimi ilk andan beri kınadığını hatırlatan Aliyev, sözlerine şöyle devam etti:

"Her konuda Türkiye, Azerbaycan'ı desteklediği gibi Azerbaycan da Türkiye'nin daima yanındadır. Kardeşliğin ve dostluğun en iyi örneği olan güvenliğe, barışa ve iş birliğine katkı veren Türkiye-Azerbaycan ilişkileri en yüksek noktasındadır. Azerbaycan'ın kültür başkenti Şuşa'yı ziyaretiniz esnasında imzaladığımız Şuşa Deklarasyonu, ilişkilerimizi nitelik anlamında yeni bir seviyeye taşıyor ve gelecekteki iş birliğimizin yönlerini tanımlıyor. 'Bir Millet, İki Devlet' sloganıyla birlikte Türk-Azerbaycan kardeşliğinin ve birliğinin daha da gelişmesi ve güçlenmesi için ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmak için çabalarımızı sürdüreceğimize inancım tamdır."

Yorumlar (0)