Çukurca'da iki asker şehit oldu!

Hakkari ilinin Çukurca ilçesinde atış eğitimi sırasındaki kazada iki asker şehit oldu, iki asker de yaralandı.

GÜNDEM 16.01.2020, 08:11 16.01.2020, 09:53
Çukurca'da iki asker şehit oldu!

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, Hakkari ilinin Çukurca ilçesinde atış eğitimi esnasında meydana gelen kazada iki askerin şehit olduğu ve yaralanan 2 askerin hastaneye kaldırılarak tedavi edilmeye başlandığı açıklandı.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Hakkari Çukurca bölgesinde 15 Ocak 2020 tarihinde atış eğitimi esnasında meydana gelen kazada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye kaldırılarak tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Hakkari 2. Hudut Tugay Komutanlığı emrinde görevli Piyade Sözleşmeli Er Tolga Kaplan'ın (28) acı haberi Mersin'deki ailesine gece yarısı geldi.

Mersin merkez Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi'nde oturan baba Yusuf Kaplan, evladının şehit olduğu haberini askerlerden aldı. Acılı babayı Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ve diğer görevliler teskin etmeye çalıştı.

Şehidin baba ocağı Türk bayrakları ile donatılırken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin annesi Ayşe Kaplan'ın yaklaşık 1.5 yıl önce kanser hastalığından yaşamını yitirdiği, halası Filiz Kaplan'ın ise geçen yıl aynı sokakta ayrıldığı kocası tarafından tabanca ile vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Bir buçuk yıl önce eşi Ayşe Kaplan'ı, bir yıl önce kız kardeşi Filiz Kaplan'ı ve bugün de oğlu Tolga Kaplan'ı kaybeden şehit babası Yusuf Kaplan'a sağlık görevlileri yardım etti.

Şehidin cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği kaydedildi.

Bir şehadet haberi de Zonguldak'a verildi!

Piyade Sözleşmeli Er Sait Miyanyedi'nin şehadet haberi de Zonguldak'taki ailesine verildi.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sait Miyanyedi'nin Çayucam ilçesine bağlı Dereköseler köyündeki ailesinin evine gelen Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun, şehadet haberini baba Satılmış Miyanyedi ile anne Naciye Miyanyedi'ye verdi.

Eve ve mahalleye Türk bayrakları asılırken, Piyade Sözleşmeli Er Sait Miyanyedi'nin şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları da ailenin evine taziye ziyareti için akın etti.

Şehit piyade sözleşmeli er Sait Miyanyedi'nin cenazesinin bugün Çaycuma ilçesi Dereköseler köyünde, ikindi vaktinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

Yorumlar (0)