Çukur’a Ekrem İmamoğlu boykotu

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Show TV ekranlarında yayınlanan Çukur dizisine boykot çağrısı yaptı. Enginyurt boykot sebebini dizi oyuncularının Ekrem İmamoğlu’na destek vermesi şeklinde açıkladı.

GÜNDEM 09.05.2019, 09:35
Çukur’a Ekrem İmamoğlu boykotu

MHP’nin Ordu Milletvekili olan Cemal Enginyurt, Ekrem İmamoğlu’na verilen desteği sert sözlerle eleştirdi. Enginyurt, Show TV’de yayınlanan Çukur dizisi oyuncularının Ekrem İmamoğlu’na destek verdiğini belirterek boykot ettiklerini söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Cemal Enginyurt, sanatçıların toplumun ortak paydaşı olduğunu belirterek Çukur dizisi oyuncularını eleştirdi. Oyunculara seslenen Enginyurt, sadece CHP’liler seyrettiği için sanatçı olmadıklarını toplumun bütününe mal olmuş insanlara bir kesimi övmenin yakışmadığını söyledi.

Tanrı Dağlarında bozkurt gibi ulumuştu

Enginyurt daha önce de Tanrı Dağlarındaki kurt ulumasıyla gündeme gelmişti. Türk milliyetçisi ve Türkçü olarak Tanrı Dağı’ndan bozkurt ulumasını bütün dünyaya duyurmanın, kendisinin en büyük ahdi olduğunu söyleyen Enginyurt, ahdini gerçekleştirdi ve Tanrı Dağlarında kurt gibi uludu. Enginyurt, ahdini gerçekleştirdikten sonra, “Bütün bozkurtlara selam olsun. Tanrı Türkü korusun ve yüceltsin” dedi.

Tanrı Dağları nerede?

Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Doğu Türkistan’ın merkezi kısımlarına yayılan sıradağlardır.

“Adaletinizi sileyim!”

Öte yandan AK Parti Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi ve AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Recep Özel de sanat camiasına İmamoğlu’na verdikleri destek sebebiyle tepki gösterdi. Özel, sanatçılara “Sanatınız da adamlığınız da yalan” sözleriyle yüklendi.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararına verilen tepkinin adeta emir komuta zinciri gibi olduğunu söyledi. Ekrem İmamoğlu’nun Belediye Başkanlığının düşürülmesi sebebiyle tepki gösterenlerin partiler kapatılırken sustuğunu, insanlar kıyafetinden dolayı işten atılırken sustuğunu, PKK terör örgütü öldürürken sustuğunu iddia eden Özel, “Şimdi Ekrem için sıraya girdiler! Adaletinizin terazisini sileyim paslanmasın!” ifadelerini paylaştı.

Sanatçılar #herşeygüzelolacak dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi üzerine sanatçılar sosyal medyadan #herşeygüzelolacak etiketiyle tepkilerini gösterdiler.

Belediye Başkanlığı düşürülen Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada sanatçıların da iş camiasının da tepki göstermesi gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine birçok ünlü isim sosyal medya üzerinden #herşeygüzelolacak etiketiyle İmamoğlu’nun çağrısına cevap vermişti.

#herşeygüzelolacak diyenler “Kayıt” edildi

Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi, Resmi Twitter hesabından Ekrem İmamoğlu’na destek veren ünlülerin isimlerinin yazılı olduğu bir listeyi, “Kayıt” notu düşerek paylaştı. Safi’nin paylaştığı fotoğrafta “#herşeygüzelolacak diyenler devam” başlığının altında 87 ismin yer aldığı görüldü.

Söz konusu paylaşıma tepkiler çığ gibi artınca Muhammet Safi, Twitter hesabını korumaya aldı.

Yusuf Güney sanatçılara tepki gösterdi

Yusuf Güney ise #herşeygüzelolacak etiketiyle Ekrem İmamoğlu’na destek veren isimlere tepki gösterdi. Kendisinin şehit cenazesine katılması sebebiyle günlerce küfür ve tehdide maruz kaldığını söyleyen Günay, herkesin görüşüne saygısının sonsuz olduğunu fakat aynı anlayışı hoşgörüyü kendisine de beklediğini ifade etti.

Yorumlar (0)