Cudi'de 2 terörist etkisizleştirildi

MİT ve Jandarma'nın ortak operasyonu ile Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu 2 terörist etkisiz duruma getirildi.

GÜNDEM 17.09.2020, 08:34 18.09.2020, 11:16
Cudi'de 2 terörist etkisizleştirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından, Şırnak ilinin Silopi ilçesinin Cudi Dağı bölgesinde, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Jandarma unsurlarının ortaklaşa düzenlediği terör operasyonunda, bölücü terör örgütü PKK mensubu 2 teröristin etkisiz duruma getirildiği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, terörü Türkiye güdeminden çıkarmak amacıyla farklı bölgelerde geniş çaplı başlatılan toplam 11 Yıldırım openasyonundan ilki olan Yıldırım-1 Cudi operasyonu çerçevesinde Şırnak ilinin Silopi ilçesinin Cudi Dağı bölgesinde, MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı) Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından müşterek düzenlenen terör operasyonunda, bölücü terör örgütü PKK mensubu 2 teröristin, 2 adet M-16 Piyade Tüfeği ile birlikte etkisiz olarak ele geçirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında Türkiye'nin farklı bölgelerinde başlatılan Yıldırım 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11 operasyonlarının halkın desteğiyle kesintisiz, büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüğü vurgulandı.

Yorumlar (0)