Cübbeli Ahmet: "Atatürk aleyhine konuşmak caiz değil!"

Cübbeli Ahmet, yaptığı son açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk aleyhine konuşulmasının "caiz olmadığını" ifade etti.

GÜNDEM 12.10.2020, 13:57 12.10.2020, 14:06
Cübbeli Ahmet: "Atatürk aleyhine konuşmak caiz değil!"

Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Habertürk TV'de yayınlanan bir programa telefon ile bağlandı. 

Söz konusu programa konuk olarak katılan Ersan Şen, Cübbeli Ahmet'e "Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki fikirlerini" sordu. 

"Caiz değil"

Cübbeli Ahmet, bunun üzerine yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu olduğunu, bu nedenle aleyhine konuşulmaması gerektiğini söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk aleyhine konuşmanın caiz olmadığına dikkat çeken Cübbeli Ahmet, "Cumhuriyet"in en son kurulan devlet olduğunu, bu nedenle askerlik hizmetinin yerine getirilmesi ve vergilerin ödenmesi gerektiğini ifade etti. 

"Devlet var olmazsa..."

Cübbeli Ahmet, Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlı kaldıklarını, asla darül harpçi olmadıklarını ve "Cuma namazı kılınmaz" şeklinde bir düşünceye sahip olmadıklarını söyledi. 

Devletin her zaman var olması gerektiğini kaydeden Cübbeli Ahmet, aksi takdirde Türkiye'nin Somali, Yemen, Irak ve Suriye'den kötü duruma gelebileceğini kaydetti. 

Cübbeli Ahmet, devletin var olmaması halinde namus, ırz, abdest ve namaz kavramlarının kaybolup gideceğini ifade etti. 

Cübbeli Ahmet'in kullandığı "darül harp" kelimesi, "İslamiyet'in siyasi otoritesinin dışarısında kalan, yönetim biçimi ile hukuk kuralları İslami olmayan yerler" anlamına geliyor.

Yorumlar (0)