Çorum’da freni patlayan vinç dehşet saçtı: 2 kişi öldü

Çorum'da seyir halinde olan bir vincin freni patladı. Önünde bulunan araçlara çarpmamak adına kaldırıma çıkan vinç yayaların arasına daldı, 2 kişi yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 22.07.2022, 15:35
Çorum’da freni patlayan vinç dehşet saçtı: 2 kişi öldü

Çorum'da trafikte seyir halinde olan vincin freni boşaldı. Kaldırıma çıkan vinç yayaların arasına daldı, iki kişi hayatını kaybetti.

Freni patladı, yayaların arasına daldı

Olay, Samsun-Ankara karayolu üzerinde bulunan Çorum Buharevler Kavşağında meydana geldi. Necmettin Düz (68) yönetiminde olan 33-00 100 103 plakalı vincin freni patladı. Önünde bulunan araçlara çarpmamak adına kaldırıma çıktı. Bu esnada kaldırımda yürümekte olan iki kişiye çarpan vinç, sonrasında yol kenarına duran bir araca çarptı.

100 metre ilerde durabildi

10 ton metal malzeme taşıdığı tespit edilen vinç, kaza bölgesinden takribi 100 metre kadar ilerde durabildi. Kaza sırasında, vincin arasına daldığı yayalardan Satı Kılıç (72) ile henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan vinç sürücüsü ise olay yerine gelen ambulansla şehirdeki hastanede tedaviye alındı.

Araçlara vurmak istemedi

Vinç sürücüsünün verdiği ilk ifadede, “Vincin freninin boşaldı. O sırada araçlara vurmamak adına kaldırıma çıktım” dediği belirlendi. Diğer bir taraftan yaşanan olay, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına anbean yansıdı.

Yorumlar (0)